X
 
 

Тлъстинките на корема са смъртно опасни, предупреждават учени

13701 0
Тлъстинките на корема са смъртно опасни, предупреждават учени
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Рискът от преждевременна смърт е повишен при хората, които имат мастни отлагания в областта на корема и талията. Това показва ново изследване, проведено от учените от клиниката Майо в Рочестър.

Изследователите изучили данните на голяма група участници в национално изследване, като съпоставили рисковете за обща смъртност и леталност поради сърдечносъдови заболявания с индекса на телесната маса и съотношението между обема на талията и бедрата на доброволците.

Има 4 вида корем: Какъв е вашият и как да се отървете от него?

Преди да започнете диета с цел да се отървете от излишните сантиметри около талията, първо трябва да разберете каква е причината, порад...

Станало ясно, че хората с нормално тегло и излишък на мастна тъкан на корема имали най-ниски показатели на оцеляване в дългосрочна перспектива.

За мъжете с нормално тегло и излишък на мазнини в областта на корема рискът от преждевременна смърт е с 87% по-висок в сравнение с мъжете с нормално тегло, но без "бирено" коремче.

В сравнение с мъжете, които имат излишно тегло или затлъстяване, вероятността от смърт при мъжете с нормално тегло и излишни мазнини на корема се повишава повече от двойно.

Що се отнася до жените с нормално тегло и абдоминално затлъстяване, то опасността от смърт при тях била почти с 50% по-висока в сравнение с дамите, които имат нормално тегло, и с 32% по-висока от участничките с общо затлъстяване.

Стягане, гълтане и напъване на корема - правилата на пъпа

Колко от вас могат да контролират коремните си мускули? От сайта bb-team.org припомнят, че съществува линейна зависимост между слаб кор...

Резултатите от изследването са публикувани в Annals of Internal Medicine.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители