Връзката между датата на раждане и алергиите

4488
Връзката между датата на раждане и алергиите
Снимка: Thinkstock

Учените са изяснили, че хората, родени през есента и зимата, имат по-висок шанс да страдат от алергични заболявания през живота, съобщава Medical News Today, като се позовава на изследване, публикувано в сп. Allergy.

Предишни изследвания са установили, че децата, родени през лятото, израстват по-здрави, тъй като благодарение на слънчевата светлина майката е осигурена в пълна степен от витамин D.

Парфюмите може да причинят алергии

Прекомерната употреба на ароматизирани продукти могат да причинят сериозни кожни проблеми, включително алергии, екземи, астма и дори ...

Този път учените от Саутхемптънския университет са решили да проведат ДНК анализ на доброволци, родени на остров Уайт край южния бряг на Великобритания, и са изучили активността на определени гени.

Както станало ясно, датата на раждане поставя определен отпечатък в ДНК, който се съхранява в продължение на 18 години след раждането. По-конкретно учените са успели да установят, че "есенните" деца имат по-висок риск да заболеят от екземи, отколкото "пролетните". Освен това хората, родени през есента и зимата, са по-подложени на възникването на астма.

Следващата крачка, която възнамеряват да направят учените, е да изяснят по какъв именно начин сезоните повишават склонността към алергични заболявания при детето – с температура, ниво на слънчева светлина, хранене или още нещо.

 

Книгите причиняват най-тежките алергии

Книгите, които с десетилетия съхраняваме в домовете си, представляват реална заплаха за здравето, предупреждават специалистите. Праш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com