Започнете да ядете по 4 бадема на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви

12457
Започнете да ядете по 4 бадема на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви
Снимка: iStock/Guliver

Бадемите изобилстват от витамини, минерали и куп хранителни вещества. Консумацията на поне 4 ядки на ден води до осезаеми промени в здравословното състояние – от отслабване до подобряване вида на косата и кожата до намаляване нивата на холестерола. Това се отнася най-вече за суровата и неосолена ядка. Нейната редовна консумация подобрява здравето на сърцето, помага за предотвратяване на сърдечни заболявания. Освен това помага в борбата с болести като диабет и болестта на Алцхаймер.

4 бадема на ден - ползи

Ако ядете тази ядка всеки ден, вие приемате и ключови хранителни вещества с тях - известно е, че тя е богата на витамин Е, калций, магнезий и калий. Бадемът е пълноценен източник на протеини и фибри, съдържа много малко захар. В състава му влизат ненаситени мазнини, не съдържа холестерол или сол. От всички ядки бадемът съдържа най-голямо количество рибофлавин (витамин B2) и ниацин (витамин B3).

Лекар разкри какво се случва с кръвната захар, когато ядете бадеми

Ако нивото на холестерола ви вече е високо, опитайте да увеличите приема на бадеми до 20-30 от тези ядки на ден. Те съдържат и няколко витамина, необходими за подобряване на растежа на косата и укрепване на косъма като цяло. Известно е, че магнезият и цинкът стимулират растежа на косата, а витамин B придава блясък на косъма.

 

Тази ядка е богата на антиоксиданти, мононенаситени мазнини, магнезий и мед – за които е известно, че са полезни за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Тя съдържа и манган, който помага за производството на колаген - протеинът, отговорен за тена на кожата. Също така съдържа витамин Е, антиоксидант, който помага в борбата с признаците на стареене.

Бадемовата люспа съдържа пробиотици, необходими за растежа и размножаването на добрите чревни бактерии. Ако има дисбаланс, могат да се появят симптоми като стомашна болка, лош дъх и лошо храносмилане. Затова се препоръчва ежедневна консумация на коментираната ядка.

Нейната консумация ще ви насърчи да ядете по-малко въглехидрати през целия ден. Помага за нормализиране на метаболизма и също така допринася за загуба на тегло. Освен това съдържа фибри, които ни карат да се чувстваме сити. Това е една от най-добрите ползи за здравето от консумацията на тази ядка, според изданието The Health Site.

Тъй като тя съдържа витамин Е, той помага за подобряване на паметта (ако се консумира редовно). Тези ядки също забавят стареенето на мозъка.

Ежедневната им консумация драстично намалява появата на лезии, които водят до рак на дебелото черво. Тя се свързва и с намаляване на появата на камъни в жлъчката.

Още: Учени: Яжте по 50 гр седмично от тази ядка, за да се предпазите от атеросклероза

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com