X
 
 

Защо не бива да пропускаме закуската?

2879 1
Защо не бива да пропускаме закуската?
Снимка: iStock/Guliver
Доста хора пропускат закуската, което е много вредно за организма. Тя е много важна за правилното функциониране на организма ни през останалата част от деня. Когато пропуснете закуската, вие объркате целия си дневен режим и не бива да я пренебрегвате, дори да е нещо на бързо.

Сутрин е полезно да хапвате плодове или зеленчуци, пълнозърнести култури или белтъчини. В никакв случай не разбирайте под закуска прекалено много храна. Тя трябва да е нещо малко, което да ви засити за известно време.

В кои часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме?

Хората, които се опитват да отслабнат, трябва да закусват късно и да вечерят рано, твърдят учени от Университета в Съри, Югоизточна Анг...

Ето няколко причини, поради които не трябва да пропускате закуската:

1. Дава ни енергия - периодът, в който спим, тялото ни не получава никакви хранителни вещества. Когато се събудим, то се нуждае от свежа закуска, която да ни даде енергия до обяд. Затова и ако не сте закусили и пиете кафе, това може да раздразни стомаха ви и да ви донесе дискомфорт през останалата част от деня. Ето защо е добре да хапнете, дори малко преди да пиете сутрешното си кафе.

2. Подобрява работата на мозъка - много хора лягат късно вечер и сутрин стават в последния момент, обличат нещо и излизат. Това е една от най-големите грешки. По-добре лягайте на време, за да отпочине тялото ви и за да може да сте свежи, когато се събудите. Нужни са ви само около 10 минути,за да хапнете нещо вкусно и да започнете деня си правилно и пълноценно. Ако си наложите да закусвате сутрин, ще бъдете дисциплинирани и ще подобрите мисловната дейност и концентрацията си.Ако много бързате и нямате време да приготвяте закуската си, приготвяйте я от предната вечер, за да бъде готова, когато се събудите сутрин.

3. Подобрява настроението - множество проучвания са показали, че хората, които не закусват сутрин са негативно настроени към всичко заобикалящо ги. А тези, които са закусили имат настроение и са позитивни.Много е важно как започва денят ви, за това се погрижете да хапнете и да излезете от вкъщи с усмивка. Ето защо, ако често се чувствате напрегнати през деня, помислете за закуската си. Може би я пропускате, а може би не се храните с правилни храни. Обмислете добре с какво се храните сутрин.

Какво да хапнем сутрин срещу стрес?

Стресът е част от ежедневието на всеки един от нас, а начините за справяне с него се ползват с повишен интерес. Учени от Харвардския ун...

4. Предпазва от преяждане - ако сте хапнали нещо малко сутринта ви държи сити до обяд. Дори понякога нямате нужда от много храна на обяд. Ако не сте хапнали сутринта, едва дочаквате времето за обяд или пък обядвате прекалено рано. Когато сте прекалено гладни и в стомаха ви няма нищо до 12:00, вие неизбежно преяждате, защото не можете да съобразите количеството храна, което трябва да изядете. Ето защо е важно никога да не си позволявате да останете прекалено гладни, а това започва още от сутринта, когато трябва да закусите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Напротив, винаги когато закусвам, след това апетитът ми е до тавана и ми се яде повече и по всяко време. Когато не закусвам, мога да изкарам в прекрасна кондиция до 2 часа и така храненията са ограничени до 2 на ден.