Филм за подходите при работа с деца с психични проблеми показват в Асеновград

18829
Филм за подходите при работа с деца с психични проблеми показват в Асеновград

Филм за подходите при работа с деца с психични проблеми показват в Асеновград. Прожекцията се провежда днес (24 септември) в лекционната зала на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

Пред макар и малобройните посетители, преди прожектирането на лентата, психотерапевтът Йорданка Христозова-Мандраджиева разказа накратко какво ще видят те в предстоящия филм. Началото на „Под открито небе” бе поставено днес точно в 16 ч. и е с времетраене час и 50 минути. Заглавието се разпространява от сдружение ”Дете и пространство”.

Деца внимателно избират възрастните, от които искат да се учат

Децата в предучилищна възраст, получаващи голяма част от информацията за околния свят от възрастните, са склонни внимателно да избират ...

Филмът представя психоаналитичния опит на работещи с деца в социалната сфера и разглежда методите на работа на медико-социален център за деца и младежи с психични проблеми в Куртил, Белгия. Пред асеновградска публика за първи път е представен начинът на организация на този специфичен вид работа. Показват се и различни форми на отношение и терапия към децата, като например провеждане на арт ателиета. Опитът, който се представя във филма, асеновградски служители в социални институции и центрове биха могли да приложат и реално в „живия живот“, категорична бе Йорданка Христозова-Мандраджиева.

На днешната среща с психотерапевта в Асеновград присъстваха асеновградчани с различна възраст и професия. Сред тях имаше ученици, директори на социални институции, медицински служители и други. В края на прожекцията, която се очаква да приключи около 18 ч., всеки от тях ще има възможност да зададе възпроси, свързани с работата с деца с психични проблеми. Ще се дискутират и реални случаи от живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com