Готовност за протести в белоградчишката болница

50895
Готовност за протести в белоградчишката болница
Снимка: БГНЕС

В Многопрофилна болница за активно лечение-Белоградчик проблемът с недофинансирането е много голям, каза за Радио “Фокус” – Видин директорът на лечебното заведение д-р Виолета Дочкова.

Тя обясни, че болницата печели суми, които покриват разходите за фонд работна заплата и остават от 5 000 до 10 000 лева за отопление, осветление, вода медикаменти, храна и други разходи. „В началото на годината, когато подписахме с касата приложението към Националния рамков договор, символично ни беше казано, че няма проблем каквото бъде изработено да се изплати.

Служителите на затворите пиха по една студена вода в знак на протест

Служители от затворите се събраха на "по една студена вода" в знак на протест, съобщиха бТВ. За един час днес пред работните си места ...

Така беше до август, но за септември, октомври и ноември са ни определили сума 80% от това, което сме изработили”, каза д-р Дочкова. Тя добави, че за месец септември на болницата са дадени 43 000 лева, а само за заплати са необходими 58 000 лева. Поради тази причина болницата не може да изплати заплатите в пълен размер и е преведен само аванс. Напрежението сред медицинския персонал е много голямо.

Освен че недоволстват, работещи в болницата са заявили, че ако до 15 ноември проблемът не се не реши, ще подадат молби за напускане. Д-р Дочкова съобщи, че е разговаряла и с кмета на общината и той е обещал до петък да бъде събрани средства, с които да може да се плати поне електроенергията на болницата. „Положението е много сложно. Хората са прави, защото сега са получили аванс”, каза д-р Дочкова. По думите й, сред работещите в болницата има готовност за ефективни протести и тя ги подкрепя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване