Готвят ремонт на спешните отделения в шест софийски болници

1156
Готвят ремонт на спешните отделения в шест софийски болници
Снимка: БГНЕС

Поръчка за строително-монтажни работи в спешните отделения на шест софийски болници обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Индикативната обща стойност на ремонтите е над 3,3 млн. лева без ДДС, или 4 млн. лева с ДДС, става ясно от обявление на МЗ. Средствата са осигурени от проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Поръчката е разделена на пет обособени позиции, като в една от тях са спешните отделения на две болници.

За УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД е предвидено преустройство на съществуваща база с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради. Прогнозната стойност на обекта е 536 829 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 8 месеца.

 За Спешно отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД се предвижда преустройство и пристрояване на стойност не по-висока от 929 103 лв. и срок – 11 месеца.

Във Военномедицинската академия ще се преустройва съществуваща база на спешното отделение с промяна функционалността на помещенията в тях. Прогнозна стойност на обекта е 554 709 лв., а срокът - 8 месеца.

В една позиция са ремонтите в УМБАЛ „Св. Анна“ и УМБАЛ „Национална кардиологична болница“, като за двете е предвидено преустройство на базата с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради. Максималната предвидена стойност за „Света Анна“ е 88 581 лева, а за Кардиологичната болница - 377 057 лева. Срокът за изпълнение на двата обекта е 6 месеца.

В Спешното на УМБАЛ „Александровска“  е предвидено преустройство и пристрояване с прогнозна стойност 858 668 лв. и срок за изпълнение – 8 месеца.

Общата  цел с реализацията на този проект е привеждането на спешните отделения към изискванията на медицински стандарт "Спешна медицина" като се обособяват необходимите функционални обеми съгласно изискванията на стандарта.

В заданието има строително-монтажни работи за съществуващи зидове и направа на нови вътрешни преградни стени, съпътстващи дейности, доставка и полагане на интегрирана топлоизолационна система, демонтаж на стара дограма, доставка и монтаж на фасадни прозорци с алуминиеви или PVC профили.

Довършителните работи са свързани с подмяна на подови настилки, стенни облицовки, обработка на стените и таваните. Предвижда се подмяна на ВиК-инсталацията, отоплителната, вентилационната, климатична и ел. инсталацията. Заложено е и изграждане на инсталации за медицински газове.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

С нова наредба: Увеличават двойно медиците по Черноморието

Замърсители в лекарствата и риск от рак: Проф. Георги Чернев разказва за VI-тия конгрес на БДДХ

Софтуерен проблем спира плащанията от НЗОК: Фармацевти излизат на протест

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com