Лекарствата срещу КОВИД - от "Ивермектин" до най-новите: говори проф. Георги Попов

16226
Лекарствата срещу КОВИД - от "Ивермектин" до най-новите: говори проф. Георги Попов
Снимка: БГНЕС

Ефект от "Ивермектин" срещу COVID-19 има само ако се дава в първите 2 дни от развитието на болестта. Това твърди проф. Георги Попов, експерт по инфекциозни болести в УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед". Той беше началник на Катедра "Инфекциозни болести" на ВМА.

Проф. Попов уточни пред БНР, че в България е правено широкообхватно многоцентрово проучване и на негова база говори за "Ивермектин". Публично до момента е известно, че такова проучване направи "Хювефарма" на Кирил Домусчиев – какви бяха последните известни данни от фирмата на Домусчиев за ефекта на "Ивермектин", ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Именно в "Софиямед" Кирил Домусчиев беше лекуван от COVID-19, като това стана в началото на пандемията.

СЗО препоръча две нови лекарства за лечение на COVID-19

Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча използването на две нови лекарства за лечение на пациенти с COVID-1...

За лечението на коронавируса проф. Попов каза и друго – с големи проучвания е отхвърлено, че действат лекарства като хидроксихлорохин, като ремантадин, както и някои антиретровирусни препарати. Специално за ковид лекарствата на Pfizer и Mersk (Молнупиравир) проф. Попов изрично посочва, че в държави, в които вече се прилагат, има определен скептицизъм за действието им. Още: "Наш учен от Станфорд с аргументи защо новото хапче на Pfizer срещу КОВИД няма да е панацея"

Изрично проф. Попов подчерта – при лечението на COVID-19 трябва да има индивидуален подход за всеки пациент. Това е най-добрият начин да не се стига до тежки състояния, по думите му.

Антигенните тестове в момента за Омикрон дават доста погрешна информация, предупреди лекарят, но заяви, че засега повечето пациенти с Омикрон се лекуват у дома. И каза, че за разлика от този вариант, при Делта лечението с моноклонални антитела е давало много добър резултат. Причината – те блокират размножаването на вируса и после е по-лесно. Много лекари в България обаче не знаят как да прилагат моноклоналните препарати, според проф. Попов.

"Моето виждане е, че хората ще се разболяват по няколко пъти, но колкото повече ги "разтърсва", дори и оздравели, толкова по-зле е за организма, поради ефектите на продължителния Ковид синдром", предупреди инфекционистът.

Русия регистрира собствено лекарство за коронавирус - „МИР 19“

Министерството на здравеопазването на Русия регистрира руското лекарство за лечение на коронавирус „МИР 19“, съобщи пресслу...

Интересен факт е, че каненият навсякъде математик Лъчезар Томов се усъмни пред Националното радио как така болниците не се пълнят - за него това е невъзможно и имало пациенти, които се нуждаят от интензивни легла, но не стигат до тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване