X
 
 

Националният здравен инспектор: Най-малко странични ефекти има от ваксините

971 1
photo of Националният здравен инспектор: Най-малко странични ефекти има от ваксините
Снимка: БГНЕС
Почти не съществува от научна гледна точка такъв въпрос –"за" и "против" ваксините. Това заяви националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който коментира темата след решението на Административния съд в Сливен да бъде допуснато неваксинирано дете в обществена детска градина.

"Добре е странични ефекти от ваксини да се посочват. Да, от всички лекарства най-малко странични ефекти има от ваксините, смея да го твърдя. Всеки човек е собствена Вселена, може да се случи да има реакция, изключително рядко е тя да е животозастрашаваща", добави Кунчев пред БНТ.

МЗ и РЗИ ще обжалват решението на съда неваксинирано дете да ходи на детска градина

Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция в гр. Сливен ще обжалват на следваща инстанция решението на Админис...

Кунчев обясни, че имунизацията е важна, защото има деца, които няма как да бъдат ваксинирани, тъй като са алергични или пък не реагират на ваксини с изграждане на необходимия имунитет. Заради това е важно да се осигури среда на предпазване, като се имунизират останалите деца, по думите на експерта. „Има ли неимунизирани, внос (бел. ред. – на болест) винаги има. Единственият начин да се спре разпространението е да вдигнем имунизацията на 95-96%, дай Боже повече, но това е като цяло невъзможно”, посочи д-р Кунчев.

Конкретно за ваксинирането, Кунчев даде пример с първото съдебно дело заради ваксина в историята – в Масачузетс, заведено е свещеник. Съдът отсъжда, че здравето на детето е над личния интерес на семейството и обществото трябва да бъде защитено, твърди лекарят. "Много съжалявам за това (съдебно) решение, аз самият съм християнин", добави експертът, уточнявайки, че Църквата би следвало да разяснява и помага на хората.

Над 140 лекари и родители глобихме заради фалшиви удостоверения за поставяне на ваксини само в София през тази година, каза още д-р Кунчев.

Какво обаче казва Кунчев в неизлъчен телевизионен репортаж по темата за ваксините - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Този е платен урод, да си наслагат ваксини цялото му семейство и фамилия и то по няколко да си слагат, против грип, хив, папилома вирус, варицела и от останалите да си сложат по една!