Назначиха нов директор на болница „Св. Екатерина”

2801
Назначиха нов директор на болница „Св. Екатерина”
Снимка: Unplash

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров, дн, за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в гр. София, специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен „доктор на науките“ в област „Кардиология“.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

В периода 2015 г. - 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена. От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания. Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ „Доверие“, гр. София.

12 хиляди искат болница "Света Екатерина" да носи името на проф. Чирков

Над 12 хиляди души са се подписали под петиция, организирана от инициативен комитет, УМБАЛ “Света Екатерина” да носи името ...

Припомняме, че в началото на месеца здравният министър Асена Сербезова съобщи, че в УМБАЛ "Света Екатерина" за 10 години е извършена само една проверка. "Има нарушения в разходите за медицинско оборудване - сключване на договор с фирма доставчик преди споразумението за финансиране от МЗ, сключване на договор за невалидна оферта. 85% от всички средства за медицински дейности през 2019-2021 г. са давани на директора - в размер на 952 570 лева", обясни доц. Васил Пандов - председателят на Надзорния съвет на НЗОК. Имало и плащания без сключени договори над праговете от 50 000 лева за строителство.

ОЩЕ: Държавните болници имат 600 млн. лв. задължения, просрочията са над 100 млн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com