Новият шеф на Фонда за лечение на деца демонстрира лоялност към Москов

1220
Новият шеф на Фонда за лечение на деца демонстрира лоялност към Москов

Колкото вие знаете, толкова и аз знам. Така новият шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ коментира зрелищните арести на на практика цялата администрация на Фонда.

На въпрос дали целият случай не стана факт заради желанието на здравното министерство да контролира парите от медицински консумативи по сложни лечения, които струват скъпо, Пилософ отговори, че ако едно лечение може да бъде проведено в България, е по-добре да бъде проведено в България. Да не забравяме, че и в чужбина няма как да бъде излекуван пациент при някои случаи, добави новият шеф на Фонда. Той не се съгласи, че авторитетът на българското здравеопазване е такъв, че винаги, щом има възможност, се предпочита лечение в чужбина. Има случаи, при които паталогията е толкова малка, че е добре да се допиташ и да споделиш опит с чужди експерти. Няма как да си експерт, когато имаш два случая в кариерата си по отношение на дадена рядка болест, обясни Пилософ.

Втори ден на протести на родители след арестите във Фонда за лечение на деца

И днес ще има протест на родители след арестите във Фонда за лечение на деца. За разлика от вчера обаче днес се събират родители на дец...

Според председателя на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) Деница Сачева зрелищността на арестите навява на сериозни съмнения. Тя посочи, че при такива случаи всъщност обвиненията се оказват по-леки, отколкото изглежда, а накрая идват и оправдателни присъди и дори обвинените осъждат България в Страсбург. Фондът е второстепенен разпоредител на бюджетни средства – здравното министерство отговаря! Ако има неизгоден договор за апартамент във Франция, здравното министерство може да го прекрати – без прокуратура, ГДБОП, ДАНС. Министър Москов в други случаи беше доста бърз в едноличното унищожаване на ръководители, сега чудно защо се забави толкова, добави Сачева.

Попитан дали е вярно, че във Фонда няма дори интернет, Пилософ отговори пред Нова телевизия, че има трудности, но „е създадена необходимата организация”. Той добави, че служители на Министерството на здравеопазването вече са командировани във Фонда, за да не спира той работа. Пилософ заяви, че вече половината от пациентите, които е трябвало да бъдат разгледани на последното заседание на Обществения съвет на Фонда, са разгледани и следващата седмица ще бъдат разгледани и останалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com