Петър Москов: Нека има напрежение във Фонда за лечение на деца

943
Петър Москов: Нека има напрежение във Фонда за лечение на деца
Снимка: БГНЕС

Не искам да обвинявам, но когато искаш да прави нещо непочтено е хубаво да го замаскираш под един претекст. Тази администрация и това правителство имат смелостта да бръкнат и в този проблем. Решението да има ефективно използване на тези пари е прозрачни и ясни процедури, това е начинът, по който работи новото ръководство на Фонда. Целите са абсолютна прозрачност. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в коментар за проблемите във Фонда за лечение на деца.

По думите му досега в този Фонд не е имало деловодство.

Иззеха електронната поща на Петър Москов заради разследването за ваксините

Разследващи и експерти са влезли вчера, 15 юни, в Министерството на здравеопазването и са иззели служебната електронна поща на Петър Мо...

Пред БНТ Москов заяви, че от ноември досега не е имало нито едно експертно мнение и обеща, че срокът ще бъде сведен до 10 дни и всеки родител ще може да проследи къде точно на какъв етап е документацията на неговото дете.

На въпрос относно напрежението във Фонда Москов отговори: „Нека да има напрежение. Не е необходимо да са приятели, нека да има контрол. Проблемът е кой как си представя какво трябва да бъде Фонда.

По думите му смисълът на Фонда е да бъде една предпазна мрежа, когато има пробив в някоя от системите, които трябва да изпратят едно дете за лечение. Целта е да няма нито едно дете, чиято потребност от лечение да не бъде пренебрегната. Има задължение, породено от Конституция да гарантира лечението на деца и граждани съобразно медицинските критерии, уточни Москов. Според него „не се получава, защото начина на организация на Фонда е била лоша и защото процедурите и начинът на отчетност, смисъла на работата на фонда е изкривен. Поел съм ангажименти фонда ще заработи по начин, по който забавяния няма и не може да има. Фонда не е заместител и хората във фонда не са висша институция и не отнема конституционни права.“

Министърът заяви още, че не иска да участва в разговор на агитки. Той увери, че министерството няма нищо общо с разработката на ГДБОП и прокуратурата, "от разговорите ми което знам е, че тези хора имат достатъчно причини да направят това".

Жена пита Москов защо не лекуват всички така, както се грижат за Митьо Очите

Галя Марева от Кърджали, която наскоро е загубила свой близък, се обърна  към министъра на здравеопазването Петър Москов, в което ...

На въпроси, зададени от зрители, свързани с техните здравословни проблеми и заболявания, които не се поемат от здравната каса министърът на здравеопазването заяви: „Огромната част от организациите, които наричат себе си пациентски, са организации с договори с фармацевтични компании и търговски вериги и те следват този интерес.

По въпроса за линейките, които не карат пациентите до най-близката болница министър Москов увери, че ще бъде направена проверка и ако има нарушители те ще бъдат санкционирани. По думите му подобни случаи са изключения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване