X
 
 

Приключи ремонтът на Националния център за обучение в спешната помощ

510 0
photo of Приключи ремонтът на Националния център за обучение в спешната помощ
Снимка: Actualno.com
Националният център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ вече разполага с 22 ремонтирани помещения, Строително-монтажните дейности, чиято стойност възлиза на близо 280 хил. лв., са извършени в изпълнението на Проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС), финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., с бенефициент Министерството на здравеопазването, съобщиха от министерството.

Към днешна дата националният център разполага с 10 самостоятелни зали за обучение на медицинския персонал от системата на спешната помощ, като всяка зала е с капацитет до 15 души. Отделно от това са обособени 6 административни офиса и 6 склада, в които се съхранява медицинското оборудване, необходимо за предстоящите обучения. В рамките на ремонта изцяло са подновени подовите настилки, стените, радиаторите и дограмата в помещенията; извършено е цялостно окабеляване и е осигурена интернет свързаност и др.

36 души припаднали в София заради жегата

Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София са се отзовали на сигнали за 36 души, припаднали вследствие на топлото време...

Също в изпълнение на проекта ПУЛСС за центъра е закупено и доставено офис обзавеждане, компютърно оборудване, както и съвременна медицинска апаратура (набори за осигуряване на дихателни пътища; дефибрилатори; манекени). Освен новозакупената апаратура обучаващите се в Центъра ще имат на разположение и медицинската техника, закупена в изпълнение на реализирания от Министерството на здравеопазването през предходния програмен период проект ПУЛСС1.

Периодът на изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ е от 28.02.2017 г. до 31.12.2019 г., а общата му стойност възлиза на 7 000 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд. Основната цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната на гражданите спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал.

Специфичната цел на проекта е повишаване на знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ на територията на цялата страна. В рамките на проекта ще бъде проведено обучение по съвременни методи и програми на персонала от спешните отделения и центровете за спешна медицинска помощ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
2-те зодии, които ще запазят ЛЮБОВТА си завинаги

Телец Човекът, който сте срещнали ще бъде до вас до края на живота ви. И в това няма никакво съмнение. Имате истински щастлива връзка, макар и понякога...

Последно в Актуално