Диамантена мозайка за бебе Мая

5665
Диамантена мозайка за бебе Мая
Снимка: Facebook

Да се подреди мозайка от 20 хиляди цветни камъчета е поредната инициатива, с която старозагорци могат да помогнат на семейството на Мая за лечението й със стволови клетки турска клиника.

Предизвикателството от фирма за диамантени гоблени е снимката на момиченцето да се подреди за 16 дни - до 23 декември. Това означава, че на ден 125 души трябва да залепят по 10 елемента от мозайката. Всеки желаещ може да се включи като може купи срещу препоръчителна цена от 30 стотинки за камъче, а може и повече, камъчета и да ги залепи. Вероятно няма да е лесно, но ще е интересно предизвикателство, а инициаторите вярват, че заедно хората могат повече. Последното камъче в мозайката със снимката на детето е запазено за самата Мая, която символично да я завърши.

За лечението на Ади са нужни 14 хил. евро

Адриана Андреева е на 16 години. Момичето страда от стеноза на десен главен бронх на белия дроб състояние, което изисква спешна хирург...

Участниците в реденето на диамантения гоблен имат възможност да спечелят подарък - персонализирана мозайка. Късметлията ще бъде изтеглен на 23 декември от малката Мая.

Първите 10 камъчета от мозайката вече са залепени от Ани Момчилова, остават само 19 990.

На 8, 9, 15, 16, 22 и 23 декември мозайката ще гостува на втория етаж на новия мол. На 13 и 14 декември ще гостува на благотворителния базар за бебе Мая във фоайето на Регионална библиотека "Захарий Княжески". На 16-и ще бъде и на благотворителния коледен концерт на Клуб по спортни танци “Меджик Степ” в подкрепа на Мая в Спортна зала “Иван Вазов”. В останалите дни до 23 декември мозайката ще е на адрес: ул. „Света Троица“ 61.

По предложение на децата от ученическия съвет и подкрепено от целия педагогически съвет на Пето основно училище "Митьо Станев" средствата от традиционния благотворителен коледен базар тази година ще са в полза на бебе Мая. Базарът ще се проведе в училището на 20 декември.

Анастасия има нужда от средства за операция на гръбнака

15-годишната Анастасия от София страда от вродено гръбначно изкривяване - S-образна сколиоза, причинена от полу-прешлен. Гръбначното и...

Към 7 декември, за 10 работни дни по сметката за дарения в подкрепа на Мая вече са събрани 42 873,62 лева. ”Това не сме си го и мечтали. БЛАГОДАРИМ ВИ! Заляхте ни с много доброта , надежда… надежда за нашето БЕБЕ МАЯ”, написаха администраторите на страницата “Да помогнем на БЕБЕ МАЯ” във Фейсбук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com