X
 
 

Малкият герой Ангел от Шумен има нужда от помощ, за да пребори две тежки заболявания

2695 0
Малкият герой Ангел от Шумен има нужда от помощ, за да пребори две тежки заболявания
Снимка: Личен архив
Запознайте се с един истински боец, който е едва на годинка- Ангел от град Шумен. Детенцето е диагностицирано с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му изисква средства, които са непосилни за семейството и близките му.

Ангел има братче близнак. Тези малки герои се раждат много рано – в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр. Две седмици след раждането, Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Във времето на чакане, за да достигне нужните за операция 2 кг., се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса.

Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така малкият боец преминава през първата операция, след което идва ред и на втората – на главичката и поставяне на клапата. След нея обаче следват още две операции, като едва последната е успешна и клапата вече работи.

Изпитанията за малкия герой и семейството му, обаче, не свършват дотук. Родителите виждат забавяне в развитието и посещават невролог. Той поставя тежката диагноза- детска церебрална парализа. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi. Първият цикъл на рехабилитация предстои през април, като за него са необходими 11 хил. Евро – средства, които са непосилни за семейството на Ангел.

„Моля ви от цялото си сърце да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с братчето си и да постигне мечтите си!

Вярвам, че благодарение на вашата помощ всичко е възможно!“, с този апел се обръща към всички майката на Ангел.

На този етап всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез платформата на Хелп Карма – тук https://bg.helpkarma.com/campaign/angelite-na-angel-991?fbclid=IwAR1F4UF4x5heXws2FnJkqg3Ilz8FcK_FazyX0XwleBAEGh5Fqh_ja6E0OWQ

Близки на детенцето продават благотворително ръчно изработени сувенири и авторска книга, които може да си закупите от тук - https://www.facebook.com/Malkokaloriismnogolubov/posts/2206716099631515?notif_id=1578862575556648¬if_t=page_post_reaction&ref=notif

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой....