Зов за помощ: 17-годишно момче се нуждае спешно от животоспасяваща операция

5209
Зов за помощ: 17-годишно момче се нуждае спешно от животоспасяваща операция
Снимка: Личен архив

Марти е на 17 г., учи в 30-то СУ "Братя Миладинови", обича да рисува портрети и да създава музика. Живее и мечтае като всяко дете, иска да кандидатства в НАТФИЗ и да се занимава с кинематография. До срещата си с нея - тежката диагноза Рак. На 17.04.2023 г. е диагностициран с плоскоклетъчен рак на езика. Възможността за него е операция и лечение в Турция - в Аджъбадем Алтунизаде. Операцията е МНОГО СПЕШНА и е насрочена за 28.04.2023 г. Сумата, която семейството трябва да заплати е 27 500 евро.

17-годишният Мартин Минев се бори да живее, след като безобидна раничка на езика се оказва плоскоклетъчен карцином - изключително рядко срещан при младежи. Шанс за оздравяване и пълноценен живот ще му даде спешната операция в Турция, насрочена за 28 април. Парите обаче не стигат, а семейството има само четири дни да ги осигури.

Всичко започва през февруари. Забавяне на диагностиката, лутане на лекари и бюрокрация скъсяват времето за реакция на родителите. След поставянето на диагнозата се оказва, че у нас няма как след отстраняването на върха на езика, след това лекарите да направят и реконструкцията. Защото без нея Мартин няма да може да говори, няма да може да се храни нормално, а преглъщането и дишането ще са затруднени, обясняват медиците на родителите.

Такава реконструкция са предложили в болница в Турция и операцията е насрочена след три дни. За целта обаче само за хирургическата интервенция са необходими 54 000 лева. Семейството ги няма и организира спешна дарителска кампания за 100 000 лв.

Апелът за помощ отправи майката на Мартин, Йоанна Минева, която разказва цялата одисея около поставянето на диагнозата. В началото ракът е помислен за афта на езика, съответно е било загубено време в мазане с мехлеми. После пък лекар допълнително ги забавил, за да чака сертификата си и да извърши той биопсията.

Други лекари я правят и поставят диагнозата, подават ръка, помагат на семейството да се свърже с техни колеги в Турция и признават, че реконструкция на езика у нас не се прави.

"До този момент Мартин се държеше мъжки, не се е оплаквал от нищо, но след разговора с професор Хакан забелязах, че е замислен и вече леко притеснен. Вечерта даже на шега каза, че е "голям късметлия" на тази възраст само 0,0001% от населението имат такъв вид рак... Сега се подготвяме да пътуваме. Мартин трябва да постъпи в болницата на 27.04, за да го подготвят за операцията. Това е всичко. Надявам се и вярвам, че детето ми ще се справи с трудностите. Силно вярвам в това! За съжалание, не разполагаме с нужната сума за операцията, а вероятно след нея ще има и допълнително лечение. Моля ви от сърце да ни подкрепите с дарение. Разчитаме на вас! Благодаря ви!", пише майката на момчето.

Йоанна Минева се обръща към всеки, който има възможности да помогне на детето й и желае това.

Подкрепете Марти с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN:

Ненко Михов от Бургас се нуждае от 40 000 евро за животоспасяваща операция

Нужни са 40 000 евро за животоспасяваща операция на 39-годишния Ненко Михов от бургаския квартал "Крайморие", съобщават от Община Бурга...

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG76BUIN95611000711184

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Мартин Минев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com