Какво да очакваме от ретроградния Меркурий от 23 август до 15 септември

6860
Какво да очакваме от ретроградния Меркурий от 23 август до 15 септември
Снимка: istockphoto.com

В сряда – 23 август, Меркурий става ретрограден в знака на зодия Дева и така до 15 септември. Още на 28 юли планетата на комуникацията и мисълта премина в Дева, но от 23 август става ретроградна.

Девата е символ на чистотата и съвършенството и сега тя ще ни насочи към пречистване на нашия живот. Ретроградността ще хвърли светлина към областите на ежедневието, в които сме претрупали дните си с разговори и дейности, които нямат особен смисъл и не добавят стойност към живота ни.

Ретроградността на Меркурий съвпада с още няколко ретрогради и започва с изравняване с Юпитер и Уран, като в същото време формира опозиция с Нептун. Тригонът с Юпитер и Уран е доста благоприятен, докато опозицията с Нептун ни подтиква да разгледаме и двете страни на историята и да проучим за някакви алтернативи.

Ще имаме възможност не само да се докоснем до интуицията си по-надълбоко заради влиянието на Нептун, но и да бъдат много по-смели в личен и професионален план. Планетите Юпитер и Уран са с бунтарски и иновативни вибрации. По време на ретроградността, която ни очаква, ако рискуваме, то трябва да бъде доста премерено, а най-вероятно ще рискуваме, защото ще търсим промяна в живота ни.

Неочакван обрат в последните дни на Август за 4 зодии!

Съветваме ви да не взимате драстични решения, особено по време на ретрограден Меркурий. Периодът обаче е доста добър, за да се създават планове и да се поставят цели за постигане.

На 31 август ще бъде второто пълнолуние за месеца, като този път ще е в зодия Риби и почти срещу Меркурий. Настъпващото подравняване ще освети това, което трябва да освободим и върху какво трябва да се опитаме да облекчим натиска.

Енергията на зодия Дева е свързана основно с практическите аспекти на живота, докато енергията на Риби е свързана с предстоящото пълнолуние, като навлиза в духовното и ефирното. Тази комбинация ще подтикне хората да помислят за баланса между материалния и духовния фокус и да се премахнат ненужното от живота си.

21-ви август - 21 е числоото на късмета за 5 зодии

Докато Меркурий е ретрограден е напълно възможно да имаме проблеми с комуникацията и техниката, затова е добре да внимаваме как общуваме с околните, както и да не правим покупки на техника, особено ако не е наложително. По-добре изчакайте да мине 15 септември и тогава си вземете нов уред. Периодът е изключително подходящ да помислите в каква посока искате да продължите, да премахнете всичко ненужно от своя живот – стари дрехи, предмети, пощенски картички, e-mail-и и т.н.

Следващия ретрограден Меркурий ще бъде от 13 декември до 1 януари 2024 година в знака на Козирог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

30-ти април: Щастливи Вторник за Водолеите, но гаден ден за Девите!

Дневен хороскоп за 30 април 2024 г.

Фаза на Луната на 30 април 2024 г.

Великденска изненада ще стопли сърцата на 3 зодии!

На пачи яйца ще бъдат насадени тези 3 зодии на Великден!

Кои зодии не са щастливи даже и всичко да им е наред?

4 зодии, които най-често страдат от психични разстройства

За кои зодии ще е на пари днешният ден?

3 зодии, на които всички ще завиждат през МАЙ 2024

Велики Понеделник ще донесе много късмет за 4 зодии!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com