Една четвърт от всички видове прилепи са застрашени от изчезване

11952
Една четвърт от всички видове прилепи са застрашени от изчезване
Снимка: Gettyimages

Близо 25% от всички видове прилепи са застрашени от изчезване, а повече от 12 вида окончателно са изчезнали от лицето на земята в следствие на човешката дейност. Това каза Тоня Маринова, уредник в отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Благоевград, пред "Фокус".

„Смятам, че поставихме добро начало и смятаме и занапред с подкрепата на националния координатор на инициативата за България сдружение „Зелени Балкани”, както и нашите партньори от българска фондация „Биоразнообразие” и разбира се с много желание и ентусиазъм да превърнем „Международната нощ на прилепите” в традиционна за Благоевград”, допълни още тя.

Прилепите-вампири избягват човешката кръв

Светът щеше да е едно много по-приятно място, ако хората приличаха повече на прилепите вампири, пише в. "Дейли Мейл". Ние, хората, си ...

Уредникът на музея заяви, че в България се отбелязва вече от 19 години, а за първи път е отбелязана след приемането на споразумението за опазването на европейските видове прилепи през 1990 г., като първите страни, които отбелязват Европейския ден на птиците са Полша и Франция. По-късно се включват над 30 страни, а през 2012г. инициативата става международна тъй като се включват САЩ, Филипините, Азербайджан, Украйна, Тунис, и затова тя преминава границите на Европа и се превръща в международна инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно