X
 
 

Експериментални ваксини показват добри резултати срещу ебола

1681 0
photo of Експериментални ваксини показват добри резултати срещу ебола
Снимка: Gettyimages
Две експериментални ваксини срещу вируса на хеморагичната треска ебола са се оказали обещаващи за превенция на опасната болест поне в рамките на една година. Това сочат резултатите от клинични изследвания, публикувани в "Ню Ингланд джърнъл ъф медисин".

Изследванията са направени върху 1 500 души в Монровия, Либерия. Участниците в тях са получили ваксина, която е в процес на тестване, или плацебо, пише БГНЕС.

Ебола се завръща в Африка

Световната здравна организация (СЗО) потвърди втори случай на заразяване с ебола в Демократична Република Конго (ДРК) след като през ...

Първата ваксина 5370747 е създадена от канадски учени по инициатива на канадското правителство и лиценз за нея в момента имат фармацевтичните компании Merck, Sharp и Dohme Corporation. Втората ваксина срещу Ебола, cAd3-EBOZ, е разработена от Центъра за изследвания върху ваксините на Американския институт за алергии и инфекциозни заболявания (NIAID) и фармацевтичната компания GlaxoSmithKline. След един месец 84% от пациентите, ваксинирани с rVSV-ZEBOV, са развили антитела. Година по-късно 80% от тях все още са с имунитет срещу ебола.

При втората експериментална ваксина cAd3-EBOZ, 71% са развили антитела след един месец, а 64% в края на едногодишния тестов период все още са защитени.

Ваксините са показали леки странични ефекти при някои от пациентите като главоболие, мускулни болки и умора.

Епидемията ебола уби повече от 11 000 души в Либерия, Гвинея и Сиера Леоне между края на 2013 и 2016 година. В момента в процес на разработване са около 15 ваксини срещу силно заразния вирус. Според експерти още до началото на 2018 година ще бъдат одобрени първите ваксини в рамките на ускорена процедура.

Русия патентова нова ваксина срещу eбола

Изпитанията на руската ваксина срещу eбола са успешни, съобщи Анна Попова, ръководител на руската федерална служба за надзор и защита п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...