Евтини, нискокачествени играчки и раници за училище - мижав интерес

6838
Евтини, нискокачествени играчки и раници за училище - мижав интерес
Снимка: Книжарница "Елфите"

През последните няколко години, с повишаване стадарта на живот като цяло, се наблюдава и засилен интерес към стоките с по-високо качество. Пазара на ученически раници, детски книги и играчки също се променя, както ни увериха от книжарници Елфите, които работят успешно вече повече от 25 години.

За разлика от '90-те години например, когато дървените играчки бяха екзотична и доста скъпа стока на рафта, а изборът на раници за ученици се свеждаше единствено до 2-3 марки в ниския ценови клас, то сега пазарът изглежда доста по-различно. На книжния пазар се появяват все повече малки издателства, които залагат на по-висококачествен печат и материали, предлагайки не просто книги, а наистина стойностни и красиви книжни издания. Въпреки, че сме много далеч от нивото, предлагането и търсенето на развитите пазари,  интересът все пак към по-качествените и скъпи стоки расте.

Клиентът все повече разширява хоризонтите си и е готов да плаща повече, търсейки по-добро качество и повече стойност. По време на криза продажбите растат, тъй като потребителите стават по-предпазливи в разходите си и търсят качествена стока на разумна цена.

Предлагането на дървени играчки например е нарастнало неимоверно много, а асортимента включва както играчки в по-ниския ценови сегмент, така и по-висок. Твърде голямата конкуренция обаче, дискаунтърите, по-евтините китайски стоки, както и поведението на хората, свикнали в икономическия подем да харчат повече, водят до някои проблеми в сектора.

В последните години електронната търговия привлече много амбициозни предприемачи, които решават да отворят собствен онлайн магазин, въз основа на статистики за най-продаваните продукти в интернет. Тук разбира се сериозна е нишата на детските стоки и в частност детски играчки и ученически раници. Традиционно се залага на евтини стоки с ниско и средно качество без познаване и разбиране на пазара. Резултатът е пазар, на който за всички стоки се знае еднакво малко и те не могат да бъдат качествено разграничени от повечето клиенти. Всеки е съгласен, че разочарованието от лошото качество остава дълго след радостта от ниската цена, но въпреки това много често и гроздето е кисело.

На този фон обаче от книжарници Елфите отчитат растеж, свързан с нарастващото търсене на маркови, качествени стоки. Все повече хора разбират, че качеството е важно, както за техния комфорт, така и за тяхното здраве. Родителите все повече отделят внимание на добрата раница за училище за децата си или качествени играчки и търсят комплексни оферти, например всичко за училище на едно място. Осъзнават, че това са важни неща. Цената е свързана с качеството и ако искаш след първата или втората година в училище например детето ти да не е със сколиоза или друго гръбначно заболяване ти трябва качествена ученческа раница. Голямата конкуренция сегментира пазара - дискаунт магазините, веригите и магазините за евтини китайски стоки имат различни клиенти. Хората, които ценят своето здраве и това на близките си, държат на качеството и своя стил, търсят информация, избират разумно местата, на които пазаруват.

Екипът на книжарници Елфите през годините са възпитали взискателни клиенти, които ценят качеството и добрите материали, с вкус и добър стил, предлагайки качество на разумни цени и комплименти за лоялност. Разбире се не липсват и бюджетни предложения в по-ниския ценови клас, но винаги подбора е прецизен. Връзката между "мижавия интерес" към нискокачествените ученически стоки и детски играчки и ръста в търсенето на по-качествени раници е социален показател, определящ за потребителската култура и навици на българина. Положителната тенденция с особена сила важи за един от брандовете, които представляват за България - Topgal. „Това означава, че клиентите ценят ученическите раници на марката и ни вярват като търговец“, споделят от екипа на Елфите.

Книжарници Елфите – София:

Бул. „Братя Бъкстон“ 28

Бул. „Бели Дунав“, бл. 530

https://detski-igrachki.com/

https://topgal.bg/

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

3000-годишна керамика разкрива търговски мрежи в Австралия много преди колонизацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно