По-ниското ниво на тестостерон е създало обществото

39397
По-ниското ниво на тестостерон е създало обществото

Съвременните хора са се появили преди 200 хил. години, но оръдията на труда  изкуството възникват едва преди 50 хил. години. Дълго време учените си задавали въпроса защо този и процес е отнел толкова много време. Става ясно, че причина за това е главният мъжки хормон тестостерон, пише Science World Report.

"Появата на първите технологии, изкуството и културния обмен, вероятно са започнали,когато е възникнал характерът, склонен към сътрудничество”,  казва един от авторите на изследването Робърт Сайри.

Конете общуват с очи и уши

Конете общуват помежду си, като изучават очите и ушите си, разкриват британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес". Авторите на пр...

Учените изследвали повече от 1400 черепа на древни и съвременни хора. Те сравнили дъгата над веждите, формата на лицето и обема на 13 човешки черепа на възраст над 80 хил. години, 41 черепа на хора, принадлежали на хора, живели от 10 000 до 38 000 години назад и  1367 черепа от 20 век.

Става ясно, че културният прогрес е започнал с изчезването на гъстите вежди и появата на кръгли глави. Учените установили промени в дъгата над веждите и горната част на главата, които обикновено отразяват понижаване на нивото на тестостерона.

Учените не са сигурни защо се е стигнало до понижаването на тестостерона. Вероятно съвместното съжителство и сътрудничество е понижило нивото на агресия и хората са станали по-търпими един към друг.

„Доисторическите хора започнали да живеят по-близо един към друг, а за предаването на новите технологии, те трябвало да проявяват повече търпимост. Ключът в нашето изследване е именно способността към сътрудничество и тази да се научиш да се разбираш с другите”, уточнява Робърт Сайри.

.

Прародителите на пингвините са били гиганти

Аржентински учени са открили вкаменелости, които показват, че в древността Земята е била обитавана от гигантски пингвини отвида Palaeeu...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com