Стотици африкански пингвинчета рискуват да умрат от глад

12251
Стотици африкански пингвинчета рискуват да умрат от глад

Всяка година в периода от октомври до януари за малките африкански пингвинчета (Spheniscus demersus) настъпват тежки времена. На крайбрежието възрастните пингвини остават стотици свои малки буквално да умрат от глад. Това явление е известно на учените от началото на ХХ век и е свързано с ежегодната смяна на старите пера с нови.

В този период възрастните птици просто не са способни да ловуват, а това означава – да хранят своите малки.

Индивидуалността на пингвините може да ги предпази от изчезване

Индивидуалността на пингвините може да се окаже решаващ фактор за оцеляването им при бързо променящите се условия в резултат на климати...

Както напомня Huffington Post, африканският пингвин се явява изчезващ вид. В дивата природа сега живеят около 25 000 двойки от тези птици, тоест два процента от първоначалната популация.

Пряката вина за изчезването на пингвините лежи върху човека (броят на животните особено е намалял в началото на ХХ век поради събирането на яйца), затова хората трябва да се постараят да спасят всяко пингвинче, оставено сега на брега на произвола на съдбата.

Със спасяването на птиците се занимава Южноафриканската фондация за опазване на крайбрежните птици (SANCCOB). Както разказва мениджърът на фондацията Ники Стедър, малките, спасени тази година, са значително по-малко и по-млади от миналогодишните.

Тази година фондацията е спасила вече 258 пингвинчета, а към края на февруари техният брой ще нарасне с още няколкостотин.

Прародителите на пингвините са били гиганти

Аржентински учени са открили вкаменелости, които показват, че в древността Земята е била обитавана от гигантски пингвини отвида Palaeeu...

Рехабилитацията на пингвините може да отнеме от три до шест месеца. Както са доказали изследванията, малките, на които помагат хората, добре се адаптират в собствената си среда на обитание.

На сайта на SANCCOB всеки може да направи дарение за спасяването на малките пингвинчета.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно