Учени разкриха защо децата са защитени от коронавирус

10966
Учени разкриха защо децата са защитени от коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола, позната като ваксина MMR II, може да подейства като щит срещу коронавируса до момента, в който ваксините за COVID-19 станат налични за населението. Това е една от алтернативите, които се предлагат за спиране на разпространението на коронавируса, според ново проучване, публикувано в научното списание „mBio“, пише Дарик.

Досега експертите бяха повдигнали този въпрос като обикновена хипотеза, но новото проучване дава и доказателства, че нивата на антитела от клас IgG срещу коронавируса при пациенти, ваксинирани с MMR ii, произведени от Merck, са в обратна пропорционалност с тежестта на заболяването при пациенти, излекувани от болестта. Тази ваксина съдържа щам на морбили Edmonston, щам на заушка Jeryl Lynn (ниво В) и щам на рубеола Wistar RA 27/3.

Проф. Гайдарски: Който твърди, че ваксините ще ни спасят, не е почтен човек

"Глупаво е човек да се лекува по телефона или да се лекува по указания от близки и познати. В никакъв случай такова лечение не трябва д...

„Получените данни показват, че MMR ваксината може да бъде защитна стена срещу COVID-19. Това може също да обясни защо децата имат много по-ниска честота на заболяване от COVID-19 от възрастните, както и много по-ниска смъртност. Повечето деца получават първата си MMR ваксина на възраст между 12 и 15 месеца и втора - между 4 и 6 години“, обясни шефът на екипа на изследването Джефри Е. Голд.

За да извършат това проучване, изследователите разделят 80 души на две групи. В първата са 50 души, родени в САЩ, с МMR антитела от ваксината MMR II. Във втората група са останалите 30 доброволци, които не са получили ваксината MMR II, но които имаха MMR антитела след боледуване от морбили, заушка или рубеола.

Използвайки данни от тези групи, изследователите установяват, че колкото по-високо е нивото на антителата от заушка, създадени от ваксината MMR, толкова по-ниска е тежестта на коронавирусната инфекция, независимо от възрастта на пациента. "Това е първото имунологично проучване, което оценява връзката между ваксината MMR II и COVID-19“, допълва съавторът на изследването Дейвид Дж. Хърли, професор и молекулярен микробиолог от Университета на Джорджия. „Ваксината MMR II се счита за безопасна ваксина с много малко странични ефекти. А ако тя дава допълнителна полза от предотвратяване на инфекцията за COVID-19, от предотвратяване на нейното разпространение, намаляване на тежестта на заболяването или комбинация от всички тези ползи, тогава става дума за интервенция с много висока ефективност при нисък коефициент на риск“, заключава експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

В САЩ ще строят най-големия самолет в света

НЛО всъщност са НПО: неидентифицираните обекти обичат водата повече от въздуха

Ловците събирачи платили за земеделието с чума и гонорея

Новозеландец се татуира като Ледения Йоци, за да разреши мистерията му (ВИДЕО)

Кръв от пъпната връв е възможно да лекува рак на кръвта

Отдавна изгубен потънал остров край Бразилия е пълен със скъпоценни минерали

Откриха ген, който предпазва мъже от тежък COVID-19

Учени предлагат да ядем змийско: Как месото от питон може да ни влезе в менюто

„Култ към кървавото огледало“ е в основата на една от първите империи в историята

Открита е уникалната инсталация, разработена от Айнщайн за единствения му експеримент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...