ВМС на САЩ разполагат с множество секретни видеа с НЛО, но няма да ги покажат

4057
ВМС на САЩ разполагат с множество секретни видеа с НЛО, но няма да ги покажат
Снимка: Thinkstock

Военноморските сили на САЩ признаха, че в архивите им се пазят още много секретни видеозаписи, на които е фиксирано движение на НЛО, или, както сега предпочитат да ги наричат ​​в Пентагона, неидентифицирани въздушни феномени. Но тези тайни видеозаписи няма да станат публично достояние, тъй като това може да застраши националната сигурност на САЩ, пише Live Science.

Заявлението на ВМС на САЩ, че разполагат с многобройни видеоклипове с НЛО, беше направено в отговор на запитване от сайта The Black Vault. На този сайт вече са публикувани хиляди секретни документи на ЦРУ и други правителствени организации на САЩ, включително и отнасящи се до НЛО.

Служителите на сайта отправили искането още през април 2020 г., когато американските военни разсекретили 3 видеа с неизвестни обекти, които се движели във въздуха по начин, който не може да бъде извършен от нито един самолет. И едва след почти две години и половина ВМС на САЩ отговорили на искането, в което от сайта поискали да бъдат разсекретени и останалите видеа с НЛО.

Американските военни признали, че такива видеа съществуват, но те няма да бъдат предадени за обществен достъп поради опасения за националната сигурност на САЩ.

„Освобождаването на тази информация ще навреди на националната сигурност, тъй като може да предостави на противници ценна информация относно операциите, уязвимостите и/или способностите на Министерството на отбраната/Военноморските сили – пише в отговора Грегъри Кейсън, заместник-директор на службата за свобода на информацията на ВМС. – Никакви части от видеата не могат да бъдат предоставени за пускане.“

Кейсън добавил, че ВМС са разсекретили трите видеа с НЛО, публикувани през април 2020 г., само защото те са били изтекли преди това в медиите и вече са били „широко обсъждани в публичното пространство“. Военноморските сили сметнали за възможно официалното публикуване на кадрите „без допълнителни щети за националната сигурност“, пише Кейсън.

Интересното е, че в отговора на искането на The Black Vault ВМС не са направили никакви опити да прикрият съществуването на още видеа с неидентифицирани въздушни феномени. Но колко са те и какво изобразяват, засега остава загадка.

Ясно е обаче, че американските военни приемат потенциалната заплаха от НЛО много сериозно. През май 2022 г. в Конгреса беше проведено първото публично изслушване за НЛО от 60-те години на миналия век насам. На изслушването бе обсъден основно доклад на Пентагона от юни 2021 г., който разкрива, че американски военноморски пилоти са докладвали за 144 наблюдения на НЛО от 2004 г.

Впоследствие Министерството на отбраната на САЩ обяви, че ще получи федерално финансиране за откриване на нов офис, фокусиран изключително върху управлението на доклади за наблюдения на НЛО от армията, флота и военновъздушни сили.

Историята на наблюденията на НЛО и признанието на Пентагона и НАСА за тяхното съществуване можете да научите ТУК.

Освен това наскоро се появи „най-добрата снимка на НЛО“, но скептиците смятат, че изображението има просто обяснение.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ловци на пришълци: Как Леонид Брежнев построи "затвор" за извънземни

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com