"Не можем да обясним какво е това": Пентагонът призна пред Конгреса на САЩ за 400 случая на НЛО

10948
"Не можем да обясним какво е това": Пентагонът призна пред Конгреса на САЩ за 400 случая на НЛО
Снимка: Thinkstock

Американски военни 11 пъти са срещали неидентифицирани летящи обекти и 400 пъти просто са ги наблюдавали. На първото от 50 години публично изслушване от този вид в Конгреса служители на Пентагона съобщиха, че военни на САЩ са имали 11 близки срещи с НЛО и съществуват 400 свидетелства за наблюдения на НЛО, съобщава Express.

Както вече стана ясно, в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ се проведоха първите от половин век публични изслушвания по въпроси за НЛО. Двама висши служители на военното разузнаване на САЩ са заявили, че Пентагонът възнамерява да установи произхода на тези обекти, но са признали, че не могат да обяснят много подобни явления. Според военните обаче все още не са открити доказателства за извънземния произход на тези НЛО.

Според Скот Брей, заместник-директор на разузнаването на ВМС на САЩ, макар че има обяснения за някои обекти, повечето наблюдения на НЛО все още не могат да бъдат обяснени.

„Знаем, че нашите военнослужещи са се сблъсквали с неидентифицирани явления и тъй като те представляват потенциална заплаха за националната сигурност, полагаме всички усилия, за да установим произхода им“, казва Роналд Моултри, друг служител на разузнаването.

Брей е показал на конгресмените два видеозаписа на НЛО. На едното видео се виждали мигащи триъгълни обекти в небето, които се оказали просто светлинна аномалия. Другото видео показвало сферичен обект, прелитащ покрай кабината на самолет F-18.

„Що се отнася до този летящ обект, нямам обяснение какво представлява“, казва Брей.

Също така представителите на Пентагона показали още няколко видеоклипа, показващи мистериозни летящи обекти, те имат скорост и маневреност, недостъпни за съвременните технологии. Според Брей произходът на тези НЛО също остава загадка.

„Нашите анализатори обмислят възможността това да са свръхмодерни наземни летателни апарати, но засега не ни е известно за никоя страна, която би могла да има такива технологии“, казва Брей.

Конгресмените попитали военните дали е имало случаи на сблъсъци между американски самолети и НЛО.

„Бойни сблъсъци не е имало, но има потвърдени 11 случая на близки срещи с НЛО“, казва Брей.

По думите му въпреки че много наблюдения на НЛО не се поддават на обяснение, военните са успели рационално да обяснят едно от най-известните наблюдения на НЛО в историята, казва Брей.

През юли 2019 г. от разрушителя на ВМС USS Russell край крайбрежието на Калифорния били забелязани зелени обекти с форма на пирамида край бреговете на Калифорния. Има кратък, 18-секунден запис на този инцидент, който станал популярен сред привържениците на конспиративните теории.

„След внимателно проучване можем да кажем със сигурност, че това са безпилотни летателни апарати“, казва Брей. Според него в Пентагона продължават да пристигат съобщения за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти.

„Наскоро получих обаждане от пилот с над 2000 летателни часа, който каза, че е видял НЛО“, обяснява зам.-шефът на разузнаването. Но според представителя на Пентагона досега военното разузнаване не е намерило преки доказателства, че тези обекти имат извънземен произход. Няма връзка с извънземни НЛО и не са открити доказателства за катастрофата им.

Миналата година Пентагонът заяви в доклад, че доказателствата за необясними въздушни явления изискват внимателен анализ и допълнителни данни. Те биха могли да представляват все още неизвестни самолети, създадени или в Съединените щати, или от Русия или Китай.

Публичните изслушвания в Конгреса на САЩ бележат истински преврат за федералното правителство на САЩ, което отдавна дискредитира съществуването на съобщения за "летящи чинии", отбелязва Ройтерс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Появи се секретен военен доклад за НЛО, показван само на Конгреса на САЩ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

3000-годишна керамика разкрива търговски мрежи в Австралия много преди колонизацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно