Александър Томов: Намесата на Борисов фалира ЦСКА (ВИДЕО)

8094

Намесата на Борисов фалира ЦСКА. Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият президент на футболния клуб и университетски преподавател, проф. Александър Томов.

По думите му е имало удар по бизнеса, който той е управлявал, свързан с финансирането на ЦСКА. "След това се пристъпи към силово отстраняване на Александър Томов като собственик и президент. Защо се е случило, попитайте Борисов: защо се намесва, защо отнема бизнеси, защо постига рушветчийски договори. Аз нямам страх да го кажа. И това не е единственият случай. Оттук-нататък Борисов има директна намеса. Двама юнаци, чиито имена няма да спомена, станаха собственици на ЦСКА и след това умишлено фалираха ЦСКА, отстъпвайки шампионска титла на Домусчиев. Ако те са искали да развиват ЦСКА, а не да я фалират, защо са я взели", попита риторично Александър Томов.

Той обясни, че девет години е бил пресиран, като за него се е говорило, че е откраднал 20 или 30 милиона от фалиралия завод "Кремиковци". "След като ме оправдаха, никой не съобщи. В началото има 700 статии, че аз съм откраднал някакви пари, но когато се оказа, че това е лъжа, медиите не съобщават. Има окончателни решения на съда за моята невинност", отбеляза проф. Томов.

"Когато съм бил отстранен, съм оставил ЦСКА с шест точки пред "Лудогорец" и съм излязал, защото нямаше как да издържа финансово. Аз съм все пак последният президент на ЦСКА, който е шампион с ЦСКА. Самият Борисов, който е направил така да има две ЦСКА-та, защото той е лично отговорен за това, че има две ЦСКА, което е срамно, това си е за сметка на него", категоричен бе Томов.

По отношение на случващото се с футболния "Левски", Томов обясни, че то прилича на случващото се ЦСКА по отношение на намесата на политически процеси. "В единия случай Борисов се намесва и прехвърля стадиона, преди да се извърши търгът, и ЦСКА, за да не отиде в ликвидация, той го прехвърли на Гриша Ганчев. По този начин търгът пропадна. В случая с "Левски" той (Борисов - бел. ред.) натиска Божков да влезе в "Левски" и след това Божков бива ударен по някакви причини, които във всички случаи Борисов и неговият кабинет имат пръст", изрази мнение Томов. Той заяви, че естествено "Левски" е изпаднал в това положение, в което е, след оттеглянето на Васил Божков.

Изборите в САЩ

Като университетски преподавател по политология, проф. Томов коментира и президентската надпревара отвъд океана. "Който и да спечели, и в двата случая смятам, че това ще бъдат по-свободни президенти", отбеляза проф. Александър Томов по темата с изборите, чиито резултати все още се очакват. Томов поясни, че Тръмп е бил много ограничен през последните четири години заради атаките срещу него и опита за импийчмънт. Ако Байдън спечели, очаквам една типична за демократите по-отворена глобална политика, връщане към Парижкото споразумение за климата и подобряване на отношенията с Китай, посочи проф. Томов. По думите му, ако Тръмп остане, това вероятно ще доведе до подписване на споразумение с Русия, отстъпване по някои искания, свързани с иранската сделка, както и по-мека търговска война с Китай.

Наред с нещата, които разделят Америка като пандемията и протестите, ние имаме безпрецедентна активност на вота. Имаме също така едни избори, които са невероятно прозрачни - целият свят следи всичко щат по щат, град по град. Всеки американец може да провери гласа си и това показва наистина една много оспорвана борба между Байдън и Тръмп, но заедно с това изключителна активност на населението, което иска да каже своето мнение, подчерта още проф. Томов.

Какво означава изборът на Тръмп или Байдън за България - целия разговор с проф. Александър Томов гледайте във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю