Борислав Айтов от BeShared: Завистта към другия няма да ти помогне да успееш

138456
Борислав Айтов от BeShared: Завистта към другия няма да ти помогне да успееш
Снимка: личен архив

Борислав Айтов е директор на една от най-успешните компании за онлайн маркетинг у нас - BeShared. Разговаряхме с него за работата, завистта и раждането на добрите идеи.

- Г-н Айтов, разкажете ни малко повече за работата си в BeShared.

- Работата ми в BeShared е свързана с постоянна динамика, много разнообразие и развитието на нови идеи. Това, което правим, е много повече от Facebook реклама и поддръжка на страници. Ние търсим начини, по които марките постоянно да комуникират със своите точни потребители, които да се превърнат в лоялни клиенти. В един свят, пренаситен от информация, помагаме на хората да намират по-лесно това, от което се интересуват по достъпен и забавен начин. Основното правило, което ни ръководи в ежедневната ни дейност, е да бъдем ефективни и  да постигаме дълготрайни резултати. Всичките ни услуги са ориентирани към това да бъдем от полза за клиентите си и те да виждат ефект от работата ни веднага.

- Каква е Вашата дефиниция за успял човек?

- Успял човек е този, който е щастлив. Ако си щастлив, значи си постигнал всичко, което искаш.... Чувствам се все по-успял с всеки изминал ден :)

- По колко часа на ден отделяте за работата си? Колко е продължил най-дългият Ви работен ден?

- Както някой беше казал: „Ако работите отдадено по 8 часа на ден, може да станете шеф и да работите по 12 часа на ден”. Аз нямам работно време. Добрите идеи не се раждат в определен времеви интервал. А това, което ние правим в BeShared, е постоянно да мислим за нови неща, които да подобрят начина, по който работим и да помагат на марките, за които работим. Не си поставяме рамки – най-важното са резултатите. Те не са плод на усилията ни само в работно време. Клиентите ни знаят, че могат постоянно да разчитат на нас, така че може да се каже, че най-дългият ми работен ден е бил 24 часа. 

Kesi Dryden, Rudimental: Музиката ни е микс от любов и позитивно послание

„Waiting All Night“ беше едно от най-слушаните парчета през лято 2013. Именно  тази песен и невероятният клип към нея ...

- Срещали ли сте критика за дейността си? Как, според Вас, трябва един успял човек да приема критиката?

- Досега не се е случвало някой да ни критикува за това, което правим. Иначе смятам, че критиката е нещо много полезно. Когато е градивна, тя ти помага да погледнеш отвъд собствената си гледна точка и нещата да се случват по-добре. Позволявам си да критикувам фирмите, които избягват Facebook като рекламен канал, защото това е бъдещето и колкото по-рано го осъзнаят – толкова повече позитиви ще имат занапред.

- Има ли в България завист към успелите хора? Вие усещали ли сте такава?

- Не мога да кажа, че съм усещал такава. Със сигурност обаче това е едно много непродуктивно чувство. Това, че завиждаш на другия, не ти помага на теб да успееш. Ако енергията, която хората отделят, за да завиждат, бъде пренасочена към това сами да се опитат да постигнат нещо, смятам, че ще живеем в едно много по-успешно общество. Понякога завиждам сам на себе си :)

- Доколко успехът се дължи на индивидуалните качества на един човек и доколко на допълнителни фактори (екип, късмет и т.н)?

Иво Илиев от InteractAGE: Успехът е универсална валута за респект, завист и просперитет

Иво Илиев работи в сферата на интернет маркетинга от над 10 години. Със своя екип организират и провеждат дигитални кампании, реализира...

- Мисля, че е съвкупност от всички тези фактори. Ако нямаш качества обаче не може да разчиташ само на късмета за дълготраен успех. Екипът, с който работиш, също е много важен. Аз сам не бих могъл да свърша всичко. Въпросът е да намериш правилните хора, които биха го свършили по-добре и от мен. Така съм спокоен, че и клиентите, които ни се доверяват получават най-добрата услуга.

- Има ли успял в световен мащаб човек, на когото се възхищавате и защо?

- Често комуникацията ми с някои от клиентите ни ме кара да се възхищавам. Има много млади българи, които се борят и успяват въпреки трудната обстановка в страната. Някои от тях знам, че имат дързостта и смелостта, съвсем скоро да успеят и на международно ниво.

Възхищавам се на Ранобудните студенти и на любимия си футболен клуб.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю