X
 
 
 

Ина - момичето, което чете книги на хора със здравословни проблеми

1516 0
photo of Ина - момичето, което  чете книги на хора със здравословни проблеми

Още по темата

Както е казал Тома Уортън: "Един час прекаран в четене, е час, откраднат от Рая." Ние сме напълно съгласни с това, както и Ина Симеонова. Тя е създател на инициативата "Книгата, която чета" във Facebook. В социалната мрежа тя чете на живо интересни книги на тези, които нямат възможност заради здравословни проблеми. Вдъхновена от майка си, Ина стартира с голямо желание, за да може повече хора да се докоснат до богатството, което предоставят книгите. Ето какво ни сподели тази лъчезарна жена с добро сърце за себе си и за начинанието си.

Опиши се с три думи.

Ина - момичето, което чете книги на хора със здравословни проблеми

Енергия, смелост и свобода.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без да съм благодарила. Също и без да съм изхвърлила боклука, този на съседите и без книгата, която чета.

Каква искаше да станеш като малка?

Исках да стана голямата работа! Като малка не си спомням точно каква исках да стана, но като по-голяма исках да стана актриса.

А стана?

Станах актриса за малко. Всъщност все още съм. Не професионално, но в душата си. Вътре в мен. Такава съм!

Твоя е инициативата “Книгата, която чета”. Как се зароди идеята за нея?

Майка ми е болна от диабет, което наруши драстично зрението й. Няма да забравя, когато ми сподели, че й липсва четенето на книги. Тогава ми се прииска да намирам време да го правя за нея. Дълго време не бях чела въобще. Липсваше ми и на мен. Канех се да го направя, купувах си книги, някои започвах. Като например: “Мога да те накарам да отслабнеш завинаги” на Пол Маккена. Четях я докато се тъпчех… Така и не я прочетох докрай. :D В някои от книгите обаче ме впечатляваше по нещо.

Публикувах го на стената си във Facebook. Оттам дойде идеята да направя страница, в която да публикувам мисли и откъси от книгите, които чета. Да не съм сама в четенето. Междувременно участвах в група, в която четем “Най-великият търговец на света” на Ог Мандино заедно. Един ден реших да се предизвикам и направих live stream video там, четейки на глас. И ми хрумна, че мога да чета на глас в страницата си. Не да пиша, а да чета. И не само на мама!

Цялото интервю можете да прочетете в Iwoman.bg.

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Ева Илуз: Храбри сме, когато показваме чувствата си!

Ева Илуз е културолог, изучаващ темите, свързани с историята...