Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ изживяха пик на унижението в неделя: Политологът Марая Цветкова в “Студио Actualno” (ВИДЕО)

19 март 2024, 15:21 часа • 11088 прочитания

"Пикът на унижението, което претърпяха ПП-ДБ, беше на късния неделен брифинг. Това беше унижение за техните избиратели. Аз смятам, че отиваме на избори". Това заяви в извънредното издание на “Студио Actualno” политологът Марая Цветкова.

Още: 24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Тагарев ли е бил "червената линия"?

Според нея разделителната линия между преговарящите екипи е бил министърът на отбраната Тодор Тагарев, който може сега да се използва като оправдание, но разковничето се крие някъде другаде.

Цветкова заяви, че като се премине през още един цикъл на избори, ситуацията ще бъде качествено променена. "Затова и действаше мантрата, че ротацията ще е безпроблемна. Имаше хора като мен, които предупреждаваха, че това в момента, което се случва, е неминуемо, но нашият глас оставаше някъде в небитието", посочи тя.

"Големият проблем на ПП-ДБ е, че част от ПП искат да влязат в АЛДЕ при либералите в ЕС - това би било създало голям проблем", каза още Петкова.

Избори 2 в 1 - къде е ДПС?

Що се отнася до избори 2 в 1, по думите ѝ, за ДПС битката в момента е вече по-лесна, защото при тях има твърд електорат, а при другите партии има променливи ядра. "Това при ДПС може да доведе до по-висок резултат и Делян Пеевски може да разширява влиянието на тази партия в други райони", отбеляза Цветкова.

Гледайте цялото интервю:

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес