Тренд за об(л)ичане

1863
Тренд за об(л)ичане
Снимка: Личен архив

Днес ще си поговорим за модата - защото е лято, макар да не му личи много, но кой знае - и това може скоро да стане мода. Ще си поговорим с Калина, която е моден блогър, майка, съпруга и много наш човек. Освен блог и идея как да се обличаме добре, има 2 прекрасни дъщери, позивно настроение и винаги носи любимия си аксесор: усмивката!

Как започна FGal?

Модата и изкуството винаги са ме вълнували по специален начин, като винаги най-важно за мен е било да мога да изразявам себе си. Като под “изразявам себе си” визирам всичко свързано със случките в живота ми, мислите, които ме спохождат и мненията и коментарите, които искам да споделя гласно. Въздържам се от крайности, не коментирам "гласно" (тук имам предвид блога) наболели обществени проблеми, не защото нямам мнение, а защото смятам, че нямам нужната компетенция да изразявам такова. Затова пък имам няколко други любими теми, по които често пиша в личния си онлайн дневник f-gal.com. Всичко, което ме вълнува и прави впечатление и всичко ново и интересно, с което смятам, че мога да бъда полезна на приятелите и хората, с които имаме еднакви възгледи и интереси в живота. През следващата седмица f-gal.com става точно на три години. Мога да го определя като третото ми дете, което наистина отглеждам с много старание и любов. Най-вече с внимание към детайла. Все пак той сглобява цялостната картина.

Успешна майка, съпруга и жена…?

Успешна съм в очите на близките си, тогава когато съм успяла да обърна достатъчно внимание на всички без да пренебрегвам важните хора заради работата и ангажиментите си. Супер сили придобивам, когато момичета ми ме гледат с обожание, защото осъзнавам каква отговорност нося с примера си.

Със сигурност най-голямата ти супер сила преди всичко си остава факта, че си майка. И тъй като, както знаем всички това е огромна отговорност искаме да те попитаме дали се притесняваш от нещо свързано с децата си. Например, че все някога ще пораснат?

Притеснение, че ще пораснат по-скоро не. Бих определила това чувство като тъга, че времето се изплъзва толкова бързо, че имам усещането, че все нещо съм пропуснала и не е било достатъчно.

Връщаме се към модата – кажи ни кой е най-любимият ти моден тренд за лято 2018?

Трендове много, харесвам ги тогава, когато ги направя свои. Мой прочит, индивидуалност и дух. Мога да откроя като любим – красивите флорални панталони с висока талия, които правят фигурата убийствена. Напомнят ретро красотата на моделите тип пола-панталон, които днес имат ново модно наименование – панталон тип “палацо”.

А най-омразният?

Чехли с косъм. Направо не искам да ги коментирам. Няма тренд, нито бранд, който да ме накара да сложа такова нещо на краката си.

Можем да видим много различни продукти в публикациите ти и то не само дрехи. По всичко личи, че си почитател и на козметиката и грижата за тялото и кожата. Кажи ни нещо за процедурите, на които си се подлагала досега?

Това лято съм си поставила мисия да извая тялото си. Прехвърлих трийсетте и започнах да се концентрирам повече около това да запазя възможно най-дълго прилични форми. Започнах антицелулитни процедури и лазерна епилация, която горещо препоръчвам. Няма процедура, която да те накара да се чувстваш по-женствена и красива от това да махнеш омразните за повечето дами косъмчета.

Забелязахме, че много обичаш и да пътуваш. Коя е най-любимата ти дестинация, за която можеш твърдо да заявиш, че си я усещаш "най-твоя"?

Няма морски бряг, който да не харесвам. Любима обаче, мога да нарека Венеция и в частност островчето Бурано. Това е място, което напълно отговаря на моята душевност - цветно, романтично и усмихнато. Докосна ме по специален начин и се настани дълбоко в сърцето ми.

Въпреки страстта ти към посещаване на различни места по Земното кълбо, ти все пак живееш в България. Какъв е твоят стимул да останеш в родната си страна? Да не би да си таен фен на сандалите с чорапи?

Това със сандалите трябва да го патентоваме, прав си. Отличителен белег. Но като се замисля, стимулът е да докажа на децата ми, че могат да се чувстват щастливи и успешни на родна земя. Трудно е, почти невъзможно, но нали затова са мечтите, за да сбъднеш мечтаната утопия.

Ти си модел за подражание на много свои последователи в Instagram. Какво е чувството да знаеш, че можеш да помагаш на хората да са по-красиви, по-стилнии и по-щастливи?

Не бих го определила като модел за подражание, по-скоро като пространството за вдъхновение и мотивация. Годините минават, опитът се трупа, а това е най-голямото оръжие, което една жена, майка и съпруга може да притежава.

Обичайте се дами! Първо вие покажете как, за да могат и другите да ви върнат вниманието.

А сега Калина – пожелай нещо на SofiaLive и дай някой съвет разбира се, защото си признаваме, че не винаги успяваме да съчетаваме тоалетите си цветово и вече леко ни досрамява...

Съветът е следният – не експериментирайте, ако не се чувствате уверени. Това ще си личи и ще изглеждате нелепо. Правилният експеримент се състои в това, когато отидете да пазарувате да не посягате към обичайните дрехи, които си купувате постоянно. Влезте в пробната и премерете нещо ново, различно, дори нещо "модерно". Ще се изненадате, че ще откриете доста неща, които ще ви подхождат, наистина. Тогава ще се чувствате специални, уверени и забележими.

Екип на SofiaLive

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю