А. Гълъбов: Следващият парламент трудно ще състави правителство

23495
А. Гълъбов: Следващият парламент трудно ще състави правителство
Снимка: БГНЕС

 

Трагичния инцидент в Горни Лом ще повлияе негативно на избирателната активност. Това прогнозира в ефира на радио "Фокус" политологът проф. Антоний Гълъбов

Той допълни: "Когато ни се случат тежки и лоши неща, обикновено се свиваме обратно в себе си, оттегляме се. Травмата от това, което се случи със загиналите хора в Горни Лом, ще повлияе негативно на избирателната активност, ще има спад в желанието да се гласува".

МВР: Обстановката преди изборите е притеснително спокойна

Обстановката преди предсрочните парламентарни избори е притеснително спокойна. Констатацията дойде от вътрешното министерство по време ...

Според политолога следващият парламент ще бъде фрагментиран, който трудно ще излъчи правителство и трудно ще се стабилизира политическата обстановка в страната. Той допълни: "Има бюджет, който трябва да се актуализира, има интензивен дневен ред в следващото Народно събрание и един нестабилен и фрагментиран парламент в момента не е необходим".

Нацията е изключително разделена и разкъсана. В това отношение е по-добре да има повече партии в парламента, отколкото да има по-малко, които не биха могли да представляват никого, заяви Гълъбов. 

Според него е възможно да има дълъг период на формиране на правителство, да има известно забавяне в развитието на законодателната политика. 

Денят за размисъл е необходим на българите, за да се оценят перспективите и възможностите. Хората трябва внимателно да следят процесите на купуване на гласове, които отнемат демократичното ни право свободно да упражним своя вот, каза още Гълъбов.

ЦИК: Само президентски указ може да отложи изборите

Единствено президентски указ може да отложи изборите заради трагедията във взривената барутна фабрика „Миджур". Това обясни говор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com