"Атака" иска преди нови избори, КС да се произнесе за законността на тези

19967
"Атака" иска преди нови избори, КС да се произнесе за законността на тези
Снимка: БГНЕС

Преди нови избори, първо да се произнесе Конституционния съд за законността на Евроизбори 2014. Това се казва в позиция на „Атака”, разпространена до медиите.

"Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капитала на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата", се казва още в позицията на "Атака".

Волен Сидеров се скри в Австрия, за да бистри бъдещето на Европа

Откакто станаха ясни първите резултати от европейските избори и се разбра, че четвъртата парламентарна сила „Атака” събира ...

„Атака” сезира както главния прокурор за купуването и продаването на гласове, така и Конституционния съд с искане за касирането на изборите за ЕП. Законността на проведените избори е оспорена на основание чл.394,ал.1 от ИК. Допуснати са следните закононарушения: „На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха мерки. На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.

Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com