Бареков заработвал по-добри пари от министър или депутат в ТВ7

25186
Бареков заработвал по-добри пари от министър или депутат в ТВ7

Представителите на България в новия Европейски парламент обявиха скромни доходи в декларациите за финансови интереси, които всички евродепутати са длъжни да подадат в 30-дневен срок от конституирането на институцията

8 от 17-те ни евродепутати не са декларирали да извършват никакви странични дейности - платени или не. Това става ясно от публикуваните днес данни на Международната организация Transparency International ("Прозрачност без граници").

ЦИК обяви имената на българските евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева обяви имената на избраните кандидати за членове на Европейския...

Прегледът на декларациите показва, че при новите евродепутати лидерът на ББЦ Николай Бареков може да се похвали с най-добри доходи в последните 3 години.

В графата професионална дейност за последните 3 години бившият водещ е записал месечни доходи над 10 000 евро от "ТВ Седем" и месечна заплата между 5000 и 10 000 евро от "Балкан Българска телевизия".

С подобни доходи не може да се похвали нито един от новите евродепутати независимо от заеманите от част от тях високи постове като министри и депутати. За сравнение Томислав Дончев от ГЕРБ декларира месечна заплата като депутат в България от 1001 до 5000 евро, в същия диапазон е била заплатата му и като министър по еврофондовете. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е заработвал в същия диапазон от 1001 до 5000 евро месечна заплата, на обявените постове за последните 3 години - като депутат в 41-вото и 42-рото Народно събрание и като председател за три месеца на Националния съвет на БСП през 2013 г.

Бившият водещ е посочил и солиден брой участия в неправителствени организации - Сдружение "Българи без цензура", сдружение "План БГ", "Българска федерация по ММА", "Би Медия груп". Пропусната е "Ноу фрейм медия". За тях е получен месечен доход от 0 до 499 евро, тоест няма как да се разбере всъщност имало ли е реално възнаграждение. Така общата равносметка за страничните дейности на Бареков възлиза на доход, вариращ от 0 до 1996 евро.

Емил Радев от ГЕРБ е обявил, че извън работата си в ЕП редовно получава месечни възнаграждения като адвокат в диапазона от 1001 до 5000 евро. Мария Габриел е декларирала месечен доход между 1001 и 5000 евро от временна странична дейност, от която е получила общо над 5000 евро. Парите са заработени от председателстване на мисия на ЕС за наблюдение на избори, информира в. "Сега".

Вижте имената на новите български евродепутати

На вчерашните избори за депутати в Европейския парламент страната ни избра следните кандидати. От ГЕРБ: Томислав Пейков Дончев, Андрей...

С най-много на брой странични дейности, за което получава възнаграждение, се оказва евродепутатът на ДСБ. Светослав Малинов е посочил, че редовно получава пари за общо 5 вида занимания - писателска, преводаческа, издателска дейност, изнасяне на публични лекции и предоставяне на експертни услуги. За всяка от тези дейности поотделно Малинов е получавал заплащане от 0 до 499 евро. Отделно Малинов е посочил и участие в неправителствени структури - главен редактор на сп. "Разум" и зам. председателски пост на ДСБ. Тук също не е ясно дали се взема възнаграждение, защото доходът попада в диапазона от 0 до 499 евро.

Лидерът на ПЕС и евродепутат на БСП Сергей Станишев е обявил в декларацията си само две външни дейности - като председател на НС на БСП и като председател на ПЕС. И двете попадат в графата под 500 евро и не е ясно дали носят със себе си реално възнаграждение.

Владимир Уручев от ГЕРБ е декларирал заплатата си от предходния мандат на евродепутат. Получавал е по 0 - 499 евро като член на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй", като член на управителния съвет на държавно предприятие и като член на борда на директорите на Европейския енергиен форум.

Освен Мария Габриел, Андрей Ковачев от ГЕРБ, Илияна Йотова от БСП и Филиз Хюсменова от ДПС са посочили заплатите си от ЕП, където бяха депутати и в предходния мандат - между 5001 и 10 000 евро.

Без никакви странични дейности и доходи от тях са евродепутатите Неджми Али, Филиз Хюсменова, Илияна Йотова, Андрей Ковачев, Илхан Кючук, Искра Михайлова, Момчил Неков, Ева Паунова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com