Меглена Кунева: Конкуренцията е нещо хубаво, а с ГЕРБ сме конкуренти

17092
Меглена Кунева: Конкуренцията е нещо хубаво, а с ГЕРБ сме конкуренти
Снимка: БГНЕС

Коректният термин, описващ отношенията между нас и Реформаторския блок е „конкуренти”. Това заяви лидерът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев в дебат по БНТ.

Лидерът на Реформаторския блок Меглена Кунева се съгласи с думите на Дончев и добави, че конкуренцията е нещо хубаво, защото ражда качество. Убедена съм, че десните партии, които влизат в ЕНП, ще дадат достатъчно основания на избирателите да гласуват за тях, добави Кунева.

На 15 май вечерта ще има дебат между кандидатите за нов председател на ЕК

На 15 май, в навечерието на изборите за ЕП, ще се проведе дебат в Европейския парламент между кандидатите за председател на Европейскат...

Дебатът „ляво-дясно” сега не е на дневен ред в България. При нас е поставено под въпрос членството ни в ЕС. Колко страни-членки на ЕС са поканени да станат част от Евразийския съюз – аз знам само за една, каза Дончев.

Според кандидата на ГЕРБ основен проблем у нас е популизмът, подчерта Томислав Дончев. Правят се опити диалогът да се измести в тази посока, но това не беше пресечено и по времето на ГЕРБ, посочи Меглена Кунева.

Ние не сме съгласни с правилата на ЕС и затова сега си докарваме неприятности, каза лидерът на листата на Реформаторския блок. Типичен пример е „Южен поток” и готвеното законодателство за морската част на газопровода. ЕК обаче няма да го позволи, смята Кунева. Категорична съм, че „Южен поток” носи нестабилност за региона, защото заобикаля Украйна, добави тя. Тя уточни, че толкова дискутираният Енергиен европейски съюз всъщност представлява купуване на природен газ на едро. Радвам се, че днес и г-н Борисов подкрепи този съюз, каза Кунева. Дончев обаче припомни, че това е само идея, инициатива и все още е далеч от осъществяване.

И да си говорим откровено – аз лично бих била по-щастлива ако г-н Дончев отговаряше за финансите, а не г-н Дянков, тъй като практиката да не се връща ДДС затрудни бизнеса, заяви Кунева. А Дончев подчерта, че членството на България в ЕС трябва да бъде усетено от всеки един регион на страната, иначе просто няма смисъл.

Допринесох с 13 млрд. лева за България, казва Кунева

Моят принос за България като главен преговарящ за влизането ни в ЕС и като европейски комисар е 13 млрд. лева. Тези пари дойдоха от Съю...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com