Опитаха да омаскарят Реформаторите, Лукарски сезира ЦИКЕП

18929
Опитаха да омаскарят Реформаторите, Лукарски сезира ЦИКЕП
Снимка: БГНЕС

Опит за омаскаряване на Реформаторски блок точно три дни преди изборите за европейски парламент завърши с жалба до ЦИКЕП, научи репортер на Actualno.com. Из социалните мрежи и в някои медии днес плъзнаха публикации, цитиращи сайта kircaalihaber.net. В този портал са публикувани стари снимки на Корман Исмаилов от негови срещи с президента на Турция Абдуллах Гюл и с турския премиер Реджеп Ердоган. Там има и видеоклипове от Youtube.

Actualno.com се допита до експерт по турски език и се оказа, че клипът, в който участва Реджеп Ердоган, е просто платформата на партията му за предстоящите избори за президент в Турция. Ердоган говори за бъдещи инфраструктурни проекти и за развитие на военната промишленост на страната и никъде не споменава името на Исмаилов.

Както е известно, Корман Исмаилов е кандидат за евродепутат от Реформаторски блок. Председателят на предизборния щаб на дясната коалиция Божидар Лукарски сезира ЦИКЕП за грубо нарушение на изборното законодателство.

Actualno.com публикува без съкращения и редакторска намеса жалбата от името на председателя на предизборния щаб на Реформаторите Божидар Лукарски:

До ЦИКЕП

ЖАЛБА

Чрез своя компания "Газпром" иска Миков и Орешарски да променят енергийното законодателство

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и премиерът Пламен Орешарски също са замесени в спорните промени в Закона за енергетик...

От Коалиция от политически партии "Реформаторски блок"

Уважаеми дами и господа,

Моля да разпоредите проверка за установяване на грубо нарушение на изборното законодателство, което установихме днес.

Борисов обеща референдум за безплатен газ за 10 години

"Ние сме за „Южен поток“, но при спазване на европейските правила. А европейските правила са в наша услуга, защото газът, д...

Днес, 21 май 2014 г., в някои електронни медии и социалните мрежи се разпространява публикация от сайт с адрес www.kircaalihaber.net. Материалът е на турски език и имитира предизборна пропаганда на Реформаторския блок. На практика става въпрос за компилация от стари снимки, придружени с текст. Заявяваме, че това е абсолютен фалшификат, който има за цел компрометиране на Коалицията от политически партии "Реформаторски блок".

Също така да предприемете действия за прекратяването на кампанията за разпространяване на тази фалшива информация и търсене на отговорност от виновните лица.

Реформаторите: БСП продава газовата ни мрежа на "Газпром", това е предателство

Основната тема във вота на недоверие на ГЕРБ ще бъдат нередностите около проекта „Южен поток”. Това стана ясно на съвместна...

С уважение,

Божидар Лукарски

Председател на Предизборен щаб

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com