От КТ "Подкрепа" - нищо не можем да направим за Бобов дол

26332
От КТ "Подкрепа" - нищо не можем да направим за Бобов дол
Снимка: БГНЕС

Склонен съм да се съмнявам, че се „ваучерите” за магазините на Христо Ковачки се издават по законен ред. Такива ваучери не могат да важат само за една верига. Това каза Димитър Манолов, заместник-председател на КТ Подкрепа.

Коментарът беше направен след пореден репортаж на Нова телевизия за положението в Бобов дол и как се стига до караници, почти до бой и чакане на опашки от по над десет часа, за да може с ваучер да се купят стоки от първа необходимост – при това във веригата магазини на Христо Ковачки.

Пиргова се оля - работниците трябвало да гласуват за БСП

Не смятам, че точно на тези избори има корпоративен вот. Това заяви в свой коментар доцент Мария Пиргова, която е бивш заместник-предсе...

На въпрос каква би била логиката, Манолов отвърна, че по този начин собственикът затваря кръга – собствените ваучери идват за собствените стоки. Ваучерът спомага за освобождаването от данъци на работниците. Неплащането на данъци от работниците е един вид косвена полза и за работодателя, каза Манолов.

По негови думи ако става въпрос за некоректни ваучери, служба в Министерството на финансите трябва да се заеме с това. В КТ „Подкрепа” аз не знам за сигнали от Бобов дол за тази икономическа експлоатация, подчерта синдикалистът.

Димитър Манолов разказа, че преди време КТ „Подкрепа” се е занимавала с подобен случай и в крайна сметка на вота са били избрани хората, за които е имало сигнал, че принуждават да се гласува с икономически способи. После тези, които се оплакаха от това, бяха уволнени. А по закон синдикатите не могат да се занимават с избори, подчерта Манолов.

Синдикалистът обясни, че се срамува от подписката сред миньорите от Бобов дол, в която се казва, че репортажът на Нова телевизия за купуване на гласове там е манипулация. Подписката е организирана от синдикална структура.

Радан Кънев иска да изтрие усмивката на Местан, Зелените казаха, че мафията си взе места в ЕП

Мафията директно си вкара хора в Европейския парламент. В това са убедени представителите на „Зелените”, които коментираха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com