Позитано натрапи Вигенин на БСП-Благоевград

20406
Позитано натрапи Вигенин на БСП-Благоевград
Снимка: БГНЕС

Листата на БСП в Благоевград е готова и в нея водач е Кристиан Вигенин. Това заяви Драгомир Стойнев след заседание на Националния съвет на "червената" партия, на което бяха подредени част от листите на партията за участие в предстоящите парламентарни избори на 5 октомври, предаде БГНЕС.

За листите в 23-и, 24-и и 25-и МИР и за Хасково социалистите ще решават допълнително в събота. Листите на партията ще бъдат обявени всеки момент.

Миков натрапва Вигенин на БСП-Благоевград

Кристиан Вигенин трябва да води листата на БСП в Благоевград. Това заяви председателят на социалистическата партия Михаил Миков след ре...

Корнелия Нинова е водач на листата на БСП и коалиция в Първи МИР-Благоевград според решение на местната структура. Решението беше взето миналата седмица след близо четиричасово обсъждане на Областния съвет на БСП-Благоевград, информира "Фокус".

Бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин пристигна в Благоевград, като разчиташе на номинация от съвета. Той бе предложен за водач на листата НС на партията, което предизвика бурното несъгласие на местните социалисти.

На заседанието в понеделник (18 август) социалисти трябваше да избират за водач на листата измежду Кристиан Вигенин, Корнелия Нинова и Емил Костадинов. След гласуване Нинова спечели с 3 гласа преднина пред Емил Костадинов (22 срещу 19), трети само с два гласа остана Вигенин.

Бяха приети листите на всички райони с малки изключения, в събота ще се реши и за останалите. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след пленума на партията, предаде агенция „Фокус”. „Останаха листите на трите софийски района и Хасково. В събота ще се реши проблема и в Габрово”, допълни Миков.

Историята с Вигенин в Благоевград е жалка, смята Страхил Ангелов

Не е добре „Позитано” да спуска Кристиан Вигенин за водач на листата на БСП в Благоевград, а подкрепата за него да е от сам...

В листите 20% от избраните са на възраст до 35 години, 30% са на възраст между 35 – 40 години, над 65 години са само 2.5%. Балансът като професии и образование, Миков посочи, че частта на финансисти е голяма, има и представители на научната интелигенция.

Половият баланс се очертава около 65 на 35% като съотношение на мъжете. „Не бива да се робува на никакви категорични баланси. Щом човек има качества, няма значение дали е мъж или жена. Разбира се, при балансирането голяма е значение е тайното гласуване. Като цяло съм изключително доволен от постигнатото съотношение – образователно, възрастово, полово”, подчерта Миков.

Според Миков листите на БСП са изключително добри и гражданите ще оценят това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com