Р. Янакиева: До 24 август ще сме готови със състава на листите

13115
Р. Янакиева: До 24 август ще сме готови със състава на листите
Снимка: БГНЕС

До 24 август ще бъдем готови с листите (на коалиция АБВ). Това каза в ефира на БНТ кметът на Перник Росица Янакиева, която е и член на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).

В предаването “Денят започва”  тя изрази съмнение в независимите действия на служебното правителство.

АБВ се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Коалиция АБВ внесе в ЦИК документи за регистрация за участие в насрочените за 5 октомври избори за народни представители, предаде "Фок...

Янакиева обясни: "Реденето на кабинета и кадровите решения за пореден път подсказват, че някой друг, зад кулисите, решава тези въпроси. Това правителство, впрочем, има една единствена най-важна задача – то трябва да обезпечи избори, които този път да бъдат малко по-честни отколкото всички досегашни. С това, което се случва, едва ли ще бъдем свидетели на такива избори. Ясно е, че някой друг дърпа конците… Категорично влиянието прозира дори за обикновено око".

След евроизборите партията е направила своите анализи и смята, че “гласоподавателят на АБВ” – това е образованият българин между 25 и 65 години. Преди всичко интелигентни хора, които се реализират в професията си и които не са съгласни със статуквото, обобщи  Янакиева.

По въпроса за бъдеща съвместна работа на АБВ с останалите политически сили, тя каза, че партията в следващия парламент ще води преговори с формации, чиито управленски идеи и платформи се доближават до тази на АБВ и с които е възможен консенсус по ключовите национални въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com