Активно движение с Такеши Фуджимори

47587
Активно движение с Такеши Фуджимори

”Спортът притежава силата да променя света, силата да вдъхновява, силата да обединява хората по начин, който малко други неща могат... спортът може да породи надежда, там където преди е имало само отчаяние”.

Нелсън Мандела

Какво представлява активното движение?

Активното движение е също толкова важно за новородените, колкото и за по-големите деца. Като осигурявате възможност на детето си да бъде активно, вие подпомагате развитието на неговото тяло, помагате му да учи и да се чувства защитено и спокойно и му показвате, че е обичано.

Днешните деца и бебета са по-малко активни в сравнение с поколението на своите родители и прародители. Технологията е неделима част от съвременния живот и сега повече от всякога децата биват пренасяни и обездвижвани посредством редица модерни приспособления: ползване на колички до 4-5 годишна възраст, столчета за хранене, седалки за коли, кенгура, бънджита, колички в супер-маркета и др.), и същото време телевизията и компютърните игри превземат все по-голяма част от времето на децата ни. Електронните игри са вълнуващи и интересни, но те принуждават детето да стои неподвижно доста дълго време и единствено родителя може да въведе чрез ясни правила ограничения за ползването им и да окуражава активната игра.


Пренебрегването на двигателната активност в най-важния момент от цялостното развитие на детето дава негативно отражение върху здравето и личностното израстване. Активното движение започва с раждането и е еднакво важно както за по-големите деца, така и за новородените. Активното движение влияе върху цялостното развитие на детето физическо, психическо, неврологично, емоционално, като развива:

- интерес към физическата активност за цял живот

- познание за собственото си тяло и как се движи

- костите и мускулите

 увереност и самочувствие

- паметта

- очите

- готовност за приемане на предизвикателства

- способност за работа в колектив

- речта и езика

- мозъка


В най-ранна детска възраст мозъкът се развива много бързо, а начинът, по който това става, зависи от гените и от личния опит и преживявания. Движението помага за образуване на връзките между различните части на мозъка. Като родители, нашата роля е да осигурим безопасна и подкрепяща среда, където децата ни да растат и да се развиват според своето собствено темпо. По-важен е редът на усвояване на уменията, отколкото кога точно биват придобити. Има много лесни и достъпни начини, които ще ви помогнат да направите редовната физическа активност част от ежедневието на вашето дете:

Най-успешните спортисти, станали бизнес акули

Споровете относно това кой е по-по-най в спорта винаги са били актуални сред всички запалени фенове. Според elitedaily обаче разликата ...

- ходете пеша до парка или магазина вместо да ползвате детската количка или кола

- излизайте навън и играйте заедно

- оставете детето свободно да лази и да се търкаля на пода вкъщи

Станете част от звука на Камбаните

Ще бъде забележителна музикална композиция - експеримент за 95 камбани, 4 пиана и над 200 ударни инструмента, чрез която музиканти, пуб...

- ходете по неутъпкани пътеки и заедно преодолявайте препятствия

- събиране на листа и камъчета

- минаване и балансиране по ниски каменни огради

Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин в Свищов

От есента на 2008 година бе въведен един нов за град Свищов спорт – Киокушин карате. Това е името на стила, основан от Масутацу ...

- и много други, които вашето въображение ще ви подскаже, но не забравяйте за безопасността!

По препоръка на Американската асоциация за спорт и физическа култура на подрастващите трябва да се осигурят ежедневно минимум 30 минути структурирана физическа активност (спортни и гимнастически упражнения), както и допълнително около час неструктурирана физическа активност (игра). Също така се подчертава, че децата не трябва да остават неподвижни за повече от 60 минути, изключение прави времето за сън. Ако вашето дете не се движи достатъчно, не се отчайвайте – започнете да планирате още днес различни кратки игри и дейности и постепенно увеличавайте времето докато стигнете час и половина дневно. Най-доброто време да започнете е СЕГА, а най-доброто място ВКЪЩИ!

Не забравяйте да позволите на детето си да изследва собствените си чувства и емоции, свързани с различни активности. Ако някои игри и упражнения са твърде трудни за него, опитайте по-лесни или сменете упражнението. Чувството за успех и удовлетвореност са изключително важни за децата!

Всички програми на ФитКидс спорт за деца са създадени, така че да запознаят вашето дете с физическите и спортните дейности в приятна и благотворна среда. Нашата гимнастическа програма подпомага развитието на координация, гъвкавост и баланс, като в същото време усъвършенства уменията за слушане, задържане на вниманието и способността да се следват напътствия. Вашето дете ще изгради самочувствие, уверено ще се справя с предизвикателствата, както никога преди. С всяко ново постижение детската увереност и самооценка ще се подобряват.

FitKids® спорт за деца работи в областта на науката за спорта и усилията са насочени в подпомагане на децата към един нов здравословен начин на живот, пълни с енергия и желание за успех в живота.

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com