Бургаски детски футболен клуб "Звездичка" - символ на любов и внимание към децата

26111
Бургаски детски футболен клуб "Звездичка" - символ на любов и внимание към децата

Детски Футболен Клуб „Звездичка” стартира своята дейност в средата на 2011 година с около 300 деца на възраст между 4 и 8 години, а в момента в школата тренират вече над 1300 деца от 25 детски градини и 16 училища на територията на гр. Бургас, една детска градина в гр. Средец и 4 детски градини в гр. Карнобат.

Само за три години децата от школата израснаха много и започнаха да покоряват връх сред връх. Малките Звездички вече са истински шампиони те завоюваха престижни победи във всички турнири на национално и международно ниво.

2013 бе тяхната година – в различни възрастови групи „Звездичка” представи Бургас на международно ниво – победиха Стяуа Букорещ и Спорт тийм Румъния. Спечелиха своите участия в Международния турнир в Несебър къп, Областния турнир в Бургас и Националния турнир във Велико Търново.


Школата на ДФК „Звездичка” вече успешно си сътрудничи с школи от Европа, като започва по тясно сътрудничество с тях – Стяуа Букорещ Румъния , Амкар Перм Русия , и Реал Сан Просперо Италия, с които работят сериозно в насока развиване на по добри методики, обмяна на опит и организиране на турнири.

ФК „Реал Сан Просперо” е известна в Италия с модерния си подход в развиването на футбола като масов спорт и с добрата си работа с деца от ранна футболна възраст до навършване на пълнолетие. Обучението става на специални кампуси и е съобразено с възрастта на всеки малчуган. Екипът на Звездичка ще върне визитата на своите нови партньори с посещение в Италия през месец март. Обсъжда се възможността ФК „Реал Сан Просперо”, да бъде сред участниците в престижния международен футболен турнир в Бургас, през лятото, на който „Звездичките” са домакин и организатор.

Редица авторитетни футболни клубове от Стария континент, вече са заявили своето желание за участие в детската надпревара „Звездичка къп” в Бургас в края на месец юни.

Детски катерачен лагер с Номадия през пролетната ваканция

Вече над десет години Номадия предлага на малките си приятели и почитатели детски лагери през ваканциите. Целта на тези своеобразни &...

През 2013г с общи усилия на ДФК „Звездичка” и частни спонсори и със съдействието на Община Бургас и директорките на учебните заведения стартираха инициатива за изграждане и подобрение на спортните площадки в града.

В кампанията се включиха много хора от местния бизнес , родители и приятели на спорта, както и директорите на съответните учебни заведения – 8 площадки вече са факт.

„От школата, съвместно с Община Бургас предвиждаме и останалите детски градинки, които работят по нашата програма за развитие сред най-малките да имат такива спортни площадки.Успяхме да осигурим като дарение екипировка на стойност над 30 000лева за всички детски градинки и училища готвещи се по нашата програма. Екипите са дарение за самите учебни заведения и децата ги обличат на различни турнири и състезания”, заяви Председателят на футболен клуб "Звездичка" Петър Алексиев.

Всичко това не остана незабелязано от хората в града и всички единодушно избраха Председателя на ДФК „Звездичка” за Бург на годината в гр. Бургас – този приз се отсъжда на най-достойния и заслужил бургазлия, за цялостния принос към града. Това е признание за дейността за цялостната дейност на школата и приноса й за града и спорта.

Манчестър Юнайтед Футболни Училища очакват младите таланти!

На  4-ти февруари 2014г. (вторник) от 18:30 часа в зала София на Grand Hotel Sofia, на ул. Гурко 1, мениджъра на Манчестър Юнайтед...

Община Бургас предостави на ДФК „Звездичка” терен в к-с Славейков , в двора на училище „Константин Преславски” на който ще се изгради клубната база на школата.

„Проекта вече е готов и одобрен, съгласуван е с Министерството на спорта, Министерството на образованието, Областна управа и получихме строително разрешение. Очакваме в начало на март да започнем с изграждането на базата, като желанието на всички изпълнители и подизпълнители е да го приключим до началото на месец юни по случай Международния турнир които организираме съвместно с Общината за втора поредна година в Бургас. Инвестицията в СОУ „Константин Преславски“ е на стойност около 400 000 лева.” , споделиха от ДФК „Звездичка” Изключително много фирми и физически лица се включиха в каузата по изграждането на спортния комплекс на „Звездичките” като предоставят материали, услуги или финансови средства понеже школата няма такъв финансов ресурс. Всички те се отзовават и помагат безвъзмездно за да могат малките „Звездички” да имат свой дом.

Очаква ги една много динамична година, със сигурност изпълнена с много усмивки и добро настроение

Планински приключения през цялата година

Централен младежки клуб на Скаутите в България /ЦМКСБ/ е аполитична, демократична, младежка организация, изградена от хора с богат оп...

Да си „Звездичка” означава да си добър човек и добър спортист.

Да си „Звездичка” значи да си спортсмен!

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com