Читалище "Родина-1860" партнира на две благотворителни кампании, едната е за Коледа

2495
Читалище "Родина-1860" партнира на две благотворителни кампании, едната е за Коледа
Снимка: iStock/Guliver

И тази година Народно читалище “Родина-1860” участва в две благотворителни кампании и очаква съпричастност от старозагорци да помогнат на благородни каузи и на деца и хора в нужда.

До 5 декември продължава Националната благотворителна кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца", средствата от която се събират за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Касичките за жълти стотинки ще се намират на втория етаж на читалище "Родина-1860" на ул. "Свети княз Борис І" N 94.

Операция "Жълти стотинки" събра 70 000 лв

Осмото издание на националната дарителска кампания на Vivacom Операция "Жълти стотинки" успя да набере общо 70 000 лв. Тази година ини...

В коледната кампания "Плюшено мече" желаещите могат да се включат до 9 декември. Тя вече е на 11 години и подарява нови, индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Читалище ”Родина-1860” е един от десетте регионални координатори на “Плюшено мече” в страната. Списъци с личните желания за подарък на децата и младежите, изготвените от управителите на социални институции, могат да се видят в сайта plushenomeche.org. След като се избере подаръка, който искате да направите, може да го занесете или изпратите на читалище "Родина-1860", ет.2, ул. “Свети княз Борис I” 94.

Акцията „Жълти стотинки” е вдъхновена от едноименната френска кампания на г-жа Бернадет Ширак, а в България се инициира и  координира от Сдружение „Съзидание 2012”. В нея може да се включи всяко дете, както и да участват цели детски градини и класове от училища, както и граждани. До момента кампанията е подпомогнало неонатологични и детски отделения на 14 болници в страната, а закупената апаратура е за около 300 хил. лв.

“Операция Плюшено мече” е гражданска инициатива за сбъдване на коледни детски мечи на деца и младежи в неравностойно положение. За последните десет години кампанията е раздала над 30 000 подаръка, а от четири години се разгръща в национален мащаб и успява да зарадва между 7000 и 8000 деца всяка Коледа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com