Как да се спасим от преяждане и болки в корема по празниците?

8293
Как да се спасим от преяждане и болки в корема по празниците?
Снимка: iStock/Guliver

Идва Коледа, което всички и навсякъде свързваме с богата трапеза и много храна. Бабите в цялата страна чакат своите внуци да се приберат, за да им кажат колко са отслабнали и да напълнят с манджа дълбоките чинии. В тези празнични дни стомасите ни ще бъдат претоварени, а често ставаме свидетели на това, че хора страдат от прекалено голямо преяждане. Да, лесно е да кажем, че няма да попаднем в такава ситуация, но понякога се оказваме потърпевши на това да искаме да хапнем от всичко по малко - и ето, че вече ни е станало тежко на корема. Не се плашете! В тази статия ще разгледаме три начина, които могат да ви помогнат при преяждане и да успокоят стомаха ви. Две от тях е препоръчително да се приемат веднага след обилно хранене, а третото е подходящо когато имате неспокоен стомах.  

1. Малка чаша с ракия

5 прости съвета, с които да сложим край на преяждането

Тялото на всеки човек се нуждае от малко количество храна, за да се засити и да функционира нормално. Навикът да се похапват често и мн...

Подчертаваме малка, защото има много хора, които биха злоупотребили с тази препоръка и в стремежа си да се оттърват от лошите последствия от преяждането ще се събудят с махмурлук. Подобна практика след обилно хранене има в Гърция, Италия, Сърбия, Унгария и целта е да се облекчи стомаха и да се подпомогне храносмилането. В интерес на истината, наистина има поне лек ефект. Ако не сте го правили, съветваме да пробвате. 

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ СОДА БИКАРБОНАТ

2. Йегермайстер

Подобно на ракията, тази алкохолна напитка се пие след хранене. Преди две години след обилна вечеря навън с приятели едно момче от компанията, което живее във Виена ни поръча по един шот с йегермайстер след като се нахранихме. Резултатите бяха чудесни и веднага усетихме облекчение на тежестта в корема. Не се колебайте да опитате следващият път когато сте на маса. 

Учени откриха защо преяждаме с мазна и сладка храна

Молекулярни биолози са открили специални рецептори в червата на хората и мишките, които пречат на производството на хормони на насищане...

3. Чай от мента

Това е третата идея за успокояване на тежестта в стомаха. Както писахме и по-горе, не се препоръчва да се пие веднага след хранене, защото само ще се подуете. Един чай от мента час, час и половина след обилно хранене ще успокои корема ви. Винаги е добре да се пие и когато имате киселини. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com