X
 
 

Какво установиха извънредните проверки на ТЕЦ "Бобов дол"?

794 1
Какво установиха извънредните проверки на ТЕЦ "Бобов дол"?
Снимка: БГНЕС
Извънредни проверки на ТЕЦ "Бобов дол" са извършени от РИОСВ - Перник през почивните дни. Това съобщиха от екоинспекцията във връзка със сигнали на граждани.

При проверката на 26 януари е станало ясно, че е имало авариен пробив в пещ на камера на енергиен котел 1 и въведен в експлоатация енергиен котел 2. При проверката е констатирано, че от изпускащо устройство 1 или т. нар. "голям комин" се емитират тъмносиви димни газове, дължащи се на разпалването на котела с мазут. Съгласно комплексното разрешително на ТЕЦ "Бобов дол" при разпалване емисиите се изпускат през големия комин в рамките на 06:00 до 08:00 часа, поясняват от инспекцията.

Greenpeace: ТЕЦ "Бобов дол" не е пригоден да изгаря опасни отпадъци

"Ако наистина се изгарят опасни отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, това е много голям проблем, защото, от една страна, те нямат ра...

От РИОСВ съобщават още, че заради установени нарушения на дружеството, РИОСВ е наложила принудителна административна мярка още на 24 януари. По силата на заповедта, подписана от директора на РИОСВ - Перник, е спряна производствената дейност на дружеството на енергийни котли 1, 2 и 3 в частта производство на електрическа енергия чрез използване на неразрешен вид гориво - биомаса за работата на енергийните котли, както и за използване на отпадъците предимно като гориво или по друг начин за получаване на енергия. Пломбирани още на 24 януари са шредерните инсталации, използвани при раздробяване на отпадъци.

Принудителната административна мярка е наложена с цел опазването на околната среда, живота и здравето на хората и предотвратяване и преустановяване извършването на административни нарушения от Закона за опазване на околната среда, както и на други административни нарушения в областта на екологичното законодателство.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Дейността на РИОСВ не е достатъчна, трябва законово решение да се забрани изгарянето и вноса на всякакви отпадъци. Внесените да се изнесат от страната от тези, които са ги внесли! Незабавно!