4-часовото тяло

34311
4-часовото тяло
Снимка: Изток-Запад

Маунтън Вю, Калифорния, 22 ч., петък

Зала „Шорлайн“ се пукаше по шевовете.

Повече от 20 000 души присъстваха на най-голямото музикално събитие в Северна Калифорния. Бяха дошли да чуят „Nine Inch Nails“, по-шумни и впечатляващи от всякога, на турне, което трябваше да им бъде последно.

Какво ни дава 4-часовото тяло?

Основавайки се на разнообразна информация от различни лекари и спортисти, както и на личните си постижения под ръководството на най-изт...

Зад кулисите царяха по-изискани забавления.

– Братле, влизам аз в тоалетната да си свърша работата, обаче поглеждам нагоре, и какво мислиш? Главата на Тим подскача равномерно нагоре-надолу в съседната кабинка. Кляка и става, дума не обелва.

Глен, оператор на събитието и мой приятел, избухна в смях, докато се опитваше да покаже техниката ми. Честно казано, мисля че бедрата му имат нужда от малко работа, за да се приближат поне малко до успоредно положение.

– Клекнах четиридесет пъти, ако трябва да съм точен – вметнах аз.

Кевин Роуз, основател на „Digg“, един от най-популярните сайтове в света, също избухна в смях и вдигна бирата си, за да полеем дребния инцидент. Аз обаче бях нетърпелив да пристъпя към основното събитие.

Големият адронен ускорител на частици (LHC)

Нямаше да намерим бозона на Хигс, ако не съществуваше LHC – Големият адронен[1] ускорител на частици. Още едно скучно име за види...

През следващите 45 минути погълнах две големи пици с пиле и три шепи ядки с общо около 4400 калории. Беше четвъртото ми хранене за деня. Закуската се състоеше от две чаши сок от грейпфрут, голяма чаша кафе с канела, два кроасана с шоколад и два кекса с пълнеж от сладко и ядки.

По-интересната част от историята започна доста след като Трент Резнър напусна сцената.

Около 72 часа по-късно измерих индекса си на телесни мазнини с ултразвуков апарат, създаден от един физик в Националната лаборатория „Лорънс Ливърмор“.

Графиката на последния ми експеримент сочеше, че телесните ми мазнини са слезли от 11,9% на 10,2%, т.е. общото количество мазнини е спаднало с 14% за 14 дни.

Как ли? Ами донякъде благодарение на добре премерен прием на чесън, захарна тръстика и чаени екстракти.

Какво ще видим, когато надникнем в мъжкия мозък

Д-р Луан Бризендайн изследва разликите при въздействието на хормоните върху женския и мъжкия мозък, за да опровергае общоприетия мит, ч...

Процесът не беше особено труден. Направо детска игра. Бяха необходими само някои дребни промени. Така де, дребни, само ако ги гледаме поотделно, но в комбинация доведоха до смайващ резултат.

Искате да удължите периода, в който кофеинът разгражда мазнини? Нарингенинът, една полезна малка молекула в сока от грейпфрут, върши точно това.

Искате да повишите инсулиновата си чувствителност, преди да се натъпчете като прасе и да препиете веднъж седмично?

Просто добавете малко канела в сладкишите си в събота сутрин и проблемът е решен.

Искате да обуздаете глюкозата от кръвта си за около час, докато се наслаждавате на някоя калорийна бомба, без да изпитвате и капчица вина? Имате поне половин дузина опции.

Какви илюзии ни натрапва алтернативната медицина?

Британският журналист Роуз Шапиро разкрива защо са опасни илюзиите, които съпътстват станалата особено модерна през последните години а...

Добре де, но чак пък да свалите 2% телесни мазнини за две седмици? Как е възможно да се постигне подобно нещо, когато куп лекари не спират да ви убеждават, че няма как да изгубите повече от килограм мазнини на седмица? Ето ви тъжната истина: повечето уж универсални правила, и това е едно от тях, изобщо не са минавали практически изпитания в търсене на изключения.

Не можете да промените вида на мускулните си влакна? Нищо подобно. Майната ѝ на генетиката.

Трябва да броите колко калории поемате и колко изгаряте? Това в най-добрия случай е половинчато решение. Отслабвал съм, преяждайки непрекъснато. Бог да благослови чийзкейка.

Този списък може да продължи до безкрайност.

Май някой трябва да пренапише правилата.

Ето на това е посветено „4-часовото тяло“

Откъс от „4-часовото тяло“, Тимъти Ферис

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com