Кои звезди прекратиха кариерата си заради здравословни проблеми?

4279
Кои звезди прекратиха кариерата си заради здравословни проблеми?
Снимка: Pixabay

Дори знаменитостите не са имунизирани срещу остаряване и болести. В някои случаи те дори са принудени да се пенсионират преждевременно или да се оттеглят от светлината на прожекторите поради тежки здравословни проблеми.

Ето някои по-известни кинолегенди, които изчезнаха от екраните заради здравословни проблеми.

Брус Уилис

През март 2022 г. семейството на Брус Уилис обяви, че той ще се оттегли от актьорската си кариера, след като беше диагностициран с афазия - неврологично заболяване, което засяга способността на човек да общува говоримо или писмено. От 1980 г. насам актьорът е участвал в над 110 филма, включително в ролята на Джон Маклейн във франчайза "Умирай трудно", който е спечелил общо 1,4 млрд. долара в световен мащаб.

Кристина Апългейт

Кристина Апългейт е диагностицирана с множествена склероза през 2021 г. "Това беше странно изпитание. Но получих такава подкрепа от хората, които познавам и които също имат това заболяване", каза Апългейт. Актрисата наскоро участва в драмата на Netflix "Dead to Me" и ѝ предстои да се появи в телевизионен филм с работно заглавие "Your Time Is Up".

Майкъл Джей Фокс

Майкъл Джей Фокс е диагностициран с болестта на Паркинсон през 1991 г., което той разкрива пред обществеността седем години по-късно. По това време лекарите го информирйт, че му остават приблизително "десет добри работни години". Въпреки това канадският актьор продължава да работи в киното и телевизията. През 2020 г. той обяви официално оттеглянето си поради влошено здраве.

Вал Килмър

Вал Килмър е един от най-продуктивните актьори на 80-те и 90-те години, участвал във филми като "Топ Гън", "Тюмбстоун", "Батман завинаги" и "Жега". Въпреки, че изпълнява малки роли и в началото на 21-ви век, през последните години участията му са ограничени в резултат на продължаващата му борба с рака на гърлото, който засяга способността на актьора да говори. Въпреки това той се появява за кратко във филма "Топ Гън: Маверик", като се превъплъщава в емблематичната си роля на Айсмен благодарение на технологията на изкуствения интелект.

Шанън Дохърти

Актрисата е диагностицирана за първи път с рак на гърдата през март 2015 г. Две години по-късно тя обяви, че ракът е в ремисия. За съжаление, през февруари 2020 г. тя разкри, че ракът се е върнал и вече е в четвърти стадий. Въпреки битката за здравето си Дохърти продължава да работи, макар и по-рядко, като през септември 2021 г. каза пред Variety: "Просто се опитвам да живея по най-добрия начин, за да бъда най-добрият пример в този момент".

Джийн Хекман

Считан за един от най-добрите актьори на своето поколение, двукратният носител на "Оскар" Джийн Хекман се оттегля от бизнеса през 2004 г., когато е на 74 години. През 2009 г. той разкри, че решението да се раздели с актьорството не е било изцяло негово. "Капката, която преля чашата всъщност беше стрес тест, който направих в Ню Йорк. Тогава лекарят ми заяви, че сърцето ми не е в такава форма, че да го подлагам на какъвто и да е стрес повече", казва той.

Джак Никълсън

Един от тройката актьори мъже, получили три награди "Оскар", Джак Никълсън забележимо отсъства от светлината на прожекторите повече от десетилетие, като последната му роля е в романтичната комедия на Джеймс Л. Брукс от 2010 г. "How Do You Know". Въпреки че самият той не е потвърдил нищо официално, информацията от негови близки сочи, че легендарният актьор, който сега е на 85 години, е бил принуден да се оттегли поради загуба на паметта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИТСПОТ:

Пролетта на емигрантите: Глава 5. „Преди години обикаляхме всички митинги. И какво от това?“

Изкуството срещу войната: Марк Твен и "Военна молитва" (СНИМКИ)

Откъс от "Децата на хълма", Дженифър Макмеън

Откъс от "Терапията", Себастиан Фитцек

Пролетта на емигрантите: Глава 4. Фейсбук – животът на емигрантката Теди

Откъс от "Лечебните адаптогени", Теро Исокаупила и Даниел Раян Бройда

Откъс от "Аделейд", Дженевийв Уилър

Пролетта на емигрантите: Глава 3. "В държавата става нещо"

Откъс от "Чаша, пълна с утеха" от Карън Хокинс

Откъс от "Плодовете зреят нощем", Неда Антонова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com