Децата в село Гложене имат нова зона за игри на открито

1813
Децата в село Гложене имат нова зона за игри на открито
Снимка: Община Тетевен

На 25 септември в с. Гложене бе открита новата „Зона за детски игри на открито“. Тя бе реализирана чрез дарителска кампания и одобрен проект в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2022“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“, организирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ.

На събитието присъстваха: кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева, кметът на с. Гложене – Красимир Николов, проф. Атанас Семов, инициативната група на майките от с. Гложене и много дечица, доброволците работили по проекта, представители на Сдружение за възраждане и Европейско Развитие на с. Гложене, жители и гости на селото.

Кметът на Тетевен откри второто издание на "Празника на домашните сирена"

На 24 септември в село Черни Вит се проведе събитието „Празник на домашните сирена“. Това е второто му издание, което събра...

Това е прекрасен пример за добро взаимодействие между местната власт в лицето на Община Тетевен и Кметство с. Гложене и гражданите, каза д-р Бояджиева при откриването.

Благодаря на родителите на деца от селото за тяхната инициатива и успешна работа, на гложенци за тяхната подкрепа, както и на всички частни лица, фирми и неправителствени организации, съпричастни към реализирането на този проект, добави още кметът.

С реализацията на проекта бе облагороден общински терен, разположен до стадиона в селото, който бе превърнат в място за детски игри на открито. С него се цели да се насърчи физическата активност, връзката с природата и прякото общуване между децата, както и да се стимулира местното население да опазва и поддържа чиста околната среда около облагородената зона.

Тетевен отбеляза 114 г. от обявяването на Независимостта на България и 179 г. от рождението на Георги Бенковски

На 22 септември в историческата местност „Костина“, курорта Рибарица, бе отбелязана 114-та годишнина от Независимостта на Б...

Идеята за изграждане на зоната за игри в селото започна с набиране на финансови средства чрез Коледната благотворителна кампания на местните жители през 2021г. След проведени разговори с кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и факта, че събраните средства са крайно недостатъчна за изграждане на модерна детска площадка за игра, бе изработен проект за участие в конкурса на МОСВ и ПУДООС. Той е колаборация между Община Тетевен, Кметство с. Гложене и родителите на деца от селото, като срещна голяма подкрепа от страна на граждани, частни лица и фирми, неправителствени организации и др.

След одобряването на проекта /на стойност 14 999.48 лв./ и добавяне на събраните средства от благотворителност, в размер на 7 611,92 лв., общата сума възлизаше на 22 611,40 лв. Тя бе инвестирана в следните дейности: материали за изграждане на 2 бетонови площадки и ударопоглъщаща настилка върху тях, монтаж на предпазна ограда около площадката с 2 бр. вратички, на комбинирано детско съоръжение, детска люлка, батут и съоръжение за катерене и баланс. Монтираха се и кошчета за отпадъци, пейки и къщички-хранилки за птички. Бяха закупени още тревни смески, предназначени за терени с интензивно натоварване и се засадиха дръвчета.

С доброволен труд бе извършено следното: строително-монтажни работи по изграждането на бетоновите площадки, почистване и изравняване на терена, озеленяване, затревяване на терена след приключване на строителните работи, боядисване на съществуващата метална ограда и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч