Японският посланик приятно изненадан в Ловеч от интереса на учениците към родината му

1894
Японският посланик приятно изненадан в Ловеч от интереса на учениците към родината му
Снимка: Община Ловеч

Изключително съм изненадан от постиженията и големия интерес на учениците към нашата страна и нашия език, каза посланикът на Япония в София Негово Превъзходителство г-н Нарахира Хироши, който посети Ловеч на 18 май 2023 г. Той имаше срещи с кмета Корнелия Маринова, посети СУ „Тодор Кирков“, където ученици изучават японски език в клуб за занимания по интереси, разгледа Покрития мост и Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“.

На официална среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова посланик Нарахира разказа, че България е много интересна за японците с културната среща на Изтока и Запада. По думите му това не може да се види в Париж или Лондон. България е с богати природни и исторически дадености, които са основа за развитието на богат културен и исторически туризъм. Той посъветва да се съставят повече общи пакетни дестинации и да се популяризират сред японските туристи.

Кметът на Ловеч му разказа за обновената туристическа платформа в интернет и какво предстои още да се направи. Посланик Нарахира Хироши получи картина на Покрития мост, нарисувана от Паола Стоева. Нека днешната среща бъде като мост между нашите две страни, каза кметът Корнелия Маринова.

В разговора взеха участие председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов и зам.- кметът Даниел Колев. В японската делегация бе и г-жа Кономи Нагашима, културен аташе на посолството.

Посланикът на Япония ще посети Ловеч

Посланикът на Япония в София Негово Превъзходителство г-н Нарахира Хироши ще посети Ловеч на 18 май 2023 г. , четвъртък. В 11.00 часа...

С хляб и сол бе посрещнат посланикът от учениците в СУ „Тодор Кирков“. Специална програма бяха подготвили за японските гости домакините, част от нея беше японска детска песен. Дърво с пожелания имаше във фоайето, на което гостите написаха своите послания към училището.

След поздравителните слова посланикът посети час по японски език, разговаря с децата, като се интересуваше с какво Япония е интересна за тях. След това разгледа и дейността на други клубове.

Директорът на училището Росица Маринова връчи на гостите специално изработен плакет по повод 80-годишнината на учебното заведение.

На пресконференция посланик Нарахира Хироши изказа задоволството си от срещите, похвали кметът на града и изрази надежда отношения с Ловеч да се развиват. Той каза, че в очите на японците България е силен положителен образ, свързва се с българското кисело мляко, с празника на розата и сумиста Котоошу. Директорът на училището Росица Маринова разказа, че в клуба за занимания по интереси „Японски език и култура“ участват 13 деца от 5 и 6 клас под ръководството на учителката Моника Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч