СУ „Георги Бенковски“ в Тетевен спечели състезанието „Млад огнеборец“

829
СУ „Георги Бенковски“ в Тетевен спечели състезанието „Млад огнеборец“
Снимка: Община Тетевен

Пет отбора премериха сили в Тетевен по време на областното състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". Мероприятието се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч и Регионално управление по образованието – Ловеч, с любезното съдействие на Община Тетевен.

Целите на състезанието са: повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия. В надпреварата взеха участие отборите на ОУ „Христо Никифоров“ – гр. Ловеч, СУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, СУ „Васил Левски“ – гр. Троян и СУ „Васил Левски“ – гр. Ябланица.

Събитието бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която поздрави участниците и отбеляза, че те са пример за смелост, отдаденост и отговорност – качества, които са от изключителна важност не само за огнеборците, но и за всички граждани.

Състезанието "Млад огнеборец" не е просто състезание, а възможност да се развиват уменията и да се изгражда духът на екипност и взаимопомощ. Всеки един от Вас, независимо от резултата, е победител, защото Вашата страст към пожарното дело и желанието Ви да се учите и усъвършенствате ни показва, че бъдещето на пожарната безопасност е в добри ръце, каза още д-р Бояджиева.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия". В крайното класиране първото място спечели отборът на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен. Второто място заеха състезателите от ОУ „Христо Никифоров“ – гр. Ловеч, а на трето място се класираха участниците от СУ „Васил Левски“ – гр. Троян.

Д-р Бояджиева връчи купата и медалите на победителите, както и специални изненади от името на Община Тетевен. Директорът на РДПБЗН – Ловеч - комисар Петър Петров удостои с плакети д-р Бояджиева и гл. инспектор инж. Николай Христов – началник на РСПБЗН-Тетевен, за приноса им в подготовката и организирането на състезанието.

Така младите огнеборци от Тетевен ще представят областта на републиканското състезание от 30.05 до 03.06.2024 г. в к.к. „Албена“.

Сред присъстващите на днешното събитие бяха още г-жа Нели Митева – директор на дирекция в Областна администрация – Ловеч, г-жа Стоянка Цанова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионално управление на образованието – Ловеч, началниците на РСПБЗН към РДПБЗН – Ловеч и др.

Още: В Тетевен и Рибарица почетоха един от най-големите български военачалници

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Частично бедствено положение и в Рибарица (ВИДЕО)

Празникът на Тетевенската саламура: незабравимо изживяване, обединяващо традиции и вкусна храна

ПП-ДБ са четвърта сила в Ловеч

Кметът на Тетевен подписа споразумение за нови 3 проекта за над 6 млн. лв.

Община Тетевен получи финансиране за 7 проекта за близо 15 милиона лева

Община Тетевен почете гибелта на Бенковски в Априлското въстание

С жива картина и възпоменателен митинг припомнят последните часове на Бенковски в Тетевенския балкан

В Тетевен и Рибарица почетоха един от най-големите български военачалници

В Черни Вит се състоя възпоменателен митинг в памет на укривателя на Бенковски

Театрално дружество „Искра“ в Тетевен отбеляза своята 140-годишнина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч