Тетевен ще отбележи своя празник на 1 ноември

2692
Тетевен ще отбележи своя празник на 1 ноември
Снимка: Община Тетевен

На 1 ноември Тетевен ще отбележи своя празник с богата културна програма. Събитията по случай 145-годишнината от освобождението на града ще започнат още на 24 октомври, когато ще бъде открито биенале на тетевенски художници. Изложбата ще се състои в художествената галерия на НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, а нейният начален час е 17.00ч.

Следващата дата в програмата е 27 октомври. В 10.00ч. във сградата на Община Тетевен ще бъде открито изложението „Моят роден край“, което ще включва пана, макети и рисунки, изработени от деца. След това ще се състоят образователни игри с ученици от средните училища в заседателна зала на Община Тетевен.

В Тетевен стартира Градска лига по мини футбол

На 9 октомври зам.-кметът на Община Тетевен – Красимир Красимиров, откри новия сезон на Градска лига по мини футбол в Тетевен. То...

На 29 октомври в 11.00ч. ще бъде организиран поход към м. Боева могила, където се е състоял решителният бой за освобождението на Тетевен между руските и турските войски. Там в знак на уважение и признателност ще бъдат поднесени венци и цветя. Същият ден, в 14.00ч., почитателите на тенис на маса ще могат да наблюдават турнира „За купата на кмета“ в спортна зала „Георги Бенковски“.

В понеделник – 31 октомври, ще бъде открита фотоизложбата „Старият Тетевен“, включваща пана със много стари фотографии, показващи някогашния облик и живот на Тетевен. В 11.00 ч. на ул. „Пенка Михайлова“ №81 /до офисът на Speedy/ ще бъде открита паметна плоча на видния общественик и член на местния революционен комитет - Дочо Мръвков.

Празничният ден – 1 ноември, ще започне в 09.30 ч. в църква “Св. Всех Святих” с молебен за здраве. Около 10.00 ч. в двора на църквата ще се проведе панихида, а след това от храма ще тръгне Тържествено шествие, което ще стигне до пл. „Сава Младенов“. В 10:45 ч. тържествено ще бъде издигнато знамето на града. Програмата ще продължи с концерт на духов оркестър „Виво Монтана“, след който ще се състои и тържествена сесия на ОбС - Тетевен в заседателната зала на Общината. В 13:30 ч. ще бъде открит детски футболен турнир „За купата на кмета“ на спортен комплекс „Тетевен-2009“, а след приключването му е предвиден и благотворителен футболен турнир, в подкрепа на нуждаещите се, пострадали при наводнението в община Карлово. Програмата по случай празника на Тетевен и Деня на народните будители ще завърши в 19.00 ч. с концерт на „Тоника СВ“ в салона на НЧ „Съгласие 1869“ - град Тетевен.

На 1 ноември отбелязваме и Деня на народните будители. В този ден се отдава почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

Община Тетевен отбеляза 167 години от рождението на виден деец и дарител

Община Тетевен с тържествена програма отбеляза 167 години от рождението на активния обществен деец и крупен дарител – тетевенецът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Децата от община Тетевен изнесоха празничен концерт по случай Цветница и Лазаровден (СНИМКИ)

Децата от ДГ „Васил Левски“ в Тетевен наричаха за здраве и пресъздадоха обичая „Пейкуване“

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч