Тетевен ще се присъедини към десетото поредно издание на Часът на Земята

907
Тетевен ще се присъедини към десетото поредно издание на Часът на Земята

На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се проведе световната инициатива - Часът на Земята 2018. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата", а неин фокус е опазването на биоразнообразието. За поредна година Община Тетевен ще се включи в инициативата, като за целта ще бъде изключено осветлението на следните обекти: сградите на Община Тетевен и Градския исторически музей, паметника на Петко Милев – Страшния и паметен знак по повод 1-ви март 1801 г. - опожаряването на Тетевен от кърджалиите – срещу хотел „Здравец”.

Знаковото световно събитие на WWF за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

В Тетевен ще бъде открита изложба по случай 8 март

На 8 март от 17.00ч., в галерията при НЧ „ Съгласие 1869г.“ - гр. Тетевен ще бъде открита изложбата „Венера“. С...

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата взеха участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч